Mainos

Ruotsissa evakuoidaan sähköttömiä talouksia

Monissa Etelä-Ruotsin kunnissa on ryhdytty evakuoimaan perheitä, joiden asunnoissa on vain sähkölämmitys. Lähes 60 000 taloutta on edelleen vailla sähköä.

Ruotsissa on jouduttu evakuoimaan lukuisia perheitä, jotka ovat olleet ilman sähköä jo viikon päivät. Iltapäivällä lähes 60 000 taloutta oli edelleen vailla sähköä ja 35 000 oli ilman lankapuhelinyhteyksiä.

Monissa Etelä-Ruotsin kunnissa on ryhdytty evakuoimaan perheitä, joiden asunnoissa on vain sähkölämmitys. Useat kunnat ovat jo aiemmin viikolla evakuoineet vanhuksia ja vammaisia, jotka asuivat sähkölämmitteisissä asunnoissa. Ruotsissa lämpötilojen on ennustettu laskevan viikonvaihteessa, joten evakuointeja on tulossa lisää.

Tuhatkunta varusmiestä on valmiudessa avustamaan evakuoinneissa.

- Kunnat valmistautuvat evakuoimaan kaikki ne, joilla ei ole mitään lämmitystä asunnoissaan, sanoi tiedottaja P-O Törnqvist Kronobergin läänin lääninhallituksesta Dagens Nyheter -lehdelle.

Ruotsissa riehuneiden talvimyrskyjen tuhot ovat olleet pahimmat juuri Kronobergin läänin alueella. Pienessä Kärringen kylässä asuu parisenkymmentä perhettä, jotka ovat sinnitelleet viikon päivät pimeässä ja kylmässä. Pari lapsiperhettä on muuttanut myrskystä onnekkaammin selvinneiden sukulaisten luo.

Kylän maanviljelijäperheet ovat pärjänneet omien dieselkäyttöisten sähkölaitteiden avulla, kertovat asukkaat Aftonbladet-lehdelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.