Mainos

Ruotsissa alaikäiset tytöt kuvasivat tekemänsä pahoinpitelyn – poliisi vetoaa nettikansaan

Ruotsissa Tukholman esikaupunki Huddingessa poliisi tutkii tapausta, missä alaikäiset tytöt ovat ilmeisesti kuvanneet tekemänsä pahoinpitelyn videolle ja jakaneet sen sosiaalisessa mediassa.

Poliisin Facebook-päivityksen mukaan tapaus on levinnyt erityisesti sosiaalisessa mediassa, mutta myös paikallisten medioiden kautta. Poliisi tutkii yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa tapausta, missä alaikäiset työt pahoinpitelivät toisen alaikäisen tytön ja kuvasivat sen. Tekijät ovat poliisin tiedossa, poliisi tiedottaa Facebook-sivuillaan.

Poliisi pyytää nyt ihmisiä miettimään toisen kerran jakaessaan pahoinpitelyvideota. Tekstin allekirjoittanut paikallispoliisi Kalle Forsberg sanoo, että ymmärtää osan jakaneen videota tarkoituksenaan osoittaa kuinka väärin teko oli. Videon jakaminen ei ole silti hyvä idea, kirjoittaa Forsberg.

– Jokainen katselukerta sosiaalisessa mediassa kohdistaa uutta väkivaltaa uhriin. Traumaattinen tapahtuma toistuu uudestaan ja uudestaan internetissä. Täten hakkaus jatkuu vielä sen loputtuakin. Tämä on myös vaikeaa tytön vanhemmille ja muille sukulaisille, poliisi ottaa esille.

Poliisi kehottaa myös miettimään mitä kirjoittaa muun muassa videon kommenttiosioon tai poliisin Facebook-sivuille. Riski on, että kirjoittaessasi rikot lakia jos uhkailet, tai kehotat ihmisiä väkivaltaan, muistuttaa poliisi sananvapauden vastuusta. Lisäksi poliisi muistuttaa, että tunnekuohussa kirjoitetut viestit sosiaalisessa mediassa voivat aiheuttaa vihapuheiden kasvua ja ilmapiirin huononemista siten, että joku voi tehdä rikoksia niiden takia. Viattomat ihmiset voivat kärsiä lisää, Forsberg muistuttaa.

– Jos sinulla on tietoa tästä tietystä tapauksesta, niin ota yhteyttä suoraan meihin, älä kerro siitä missään kommentissa. Poliisi ei voi estää videota leviämästä tai sopimattomien viestien leviämistä. Auta meitä auttamaan! poliisi vetoaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.