Ruotsin yleisradioyhtiö vaatii Venäjän hyllyttämistä Euroviisuista – "Venäjän hyökkäys Ukrainaan ylittää kaikki rajat"

Huomenta Suomi - Jesse Teresa Pekka LIVE
MTV Uutiset Live seuraa Ukrainan tilannetta hetki hetkeltä

Ruotsi ja Ukraina vaativat Venäjän poistamista Euroviisuista.

Lisäys: Yle vetoaa Euroopan yleisradiounioni EBU:un, että Venäjä pitää sulkea kokonaan pois Euroviisuista, jotka järjestetään toukokuussa Italian Torinossa. Lue lisää täältä.

Ruotsi yleisradio on ilmoittanut haluavansa hyllyttää Venäjän tämän vuoden Euroviisuista, uutisoi SVT.

Euroopan yleisradiounioni eli EBU on kertonut tiedotteessaan, että ei aio sulkea Venäjää pois kisasta Ukrainan tilanteen takia. EBU kirjoittaa lausunnossaan, että Euroviisut ei ole poliittinen tapahtuma ja sen tarkoitus on yhdistää kansoja musiikin kautta.

– EBU:n jäseninä sekä Venäjä, että Ukraina ovat sitoutuneet osallistumaan Italian Torinossa pidettäviin Euroviisuihin toukokuussa.

– Tietenkin seuraamme Ukrainan tilannetta taukoamatta, tiedotteessa todetaan.

Ruotsin yleisradio SVT on ottanut kantaa EBU:n lausuntoon ja tuomitsee päätöksen toivottaa Venäjä tervetulleeksi kilpailuun.

– EBU:n on harkittava tilannetta uudelleen. Ymmärrän Euroviisujen perusajatuksen epäpoliittisena tapahtumana, mutta Euroopan tilanne on erittäin vakava. Venäjän hyökkäys Ukrainaan ylittää kaikki rajat. Olemme vaatineet EBU:a muuttamaan kantaansa ja seuraamaan tilannetta tarkasti, sanoo Ruotsin yleisradion toimitusjohtaja Hanna Stjärne.

Ukrainan yleisradioyhtiö tiedotti aiemmin tällä viikolla vaatineensa EBU:a sulkemaan Venäjän pois laulukilpailusta.

Euroviisuissa Italian Torinossa Ukrainaa edustaa rap-yhtye Kalush Orchestra. Venäjä ei ole vielä julkistanut omaa edustajaansa vuoden 2022 kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat