Mainos

Ruotsin vasemmistojohtaja syrjään alkoholiongelmien vuoksi

Ruotsin vasemmistopuolueen johtaja Gudrun Schyman siirrettiin tänään toistaiseksi syrjään puolueen johdosta alkoholiongelmien vuoksi. Schyman hakeutuu nyt toistamiseen hoitoon päästäkseen eroon suurta kohua herättäneistä vaikeuksistaan.

Norrtäljessä koolla ollut vasemmistopuolueen puoluehallitus ei kuitenkaan tässä vaiheessa päätynyt erottamaan puoluejohtajaa, vaan tilannetta arvioidaan uudelleen Schymanin hoidon päätyttyä. Varapuheenjohtaja Johan Lönnroth johtaa puoluetta Schymanin poissaollessa.

Puolueella ei ole selkeää seuraajaehdokasta Schymanille. Lisäksi Ruotsissa pidetään valtiopäivävaalit ensi vuoden syyskuussa, eikä mikään puolue halua vaihtaa johtajaa niin lähellä vaaleja.

-Ainoa vaihtoehto nykyiselle puoluejohtajalle on raitis Gudrun Schyman, sanoi Lönnroth lauantaina. -Olisi katastrofi, jos hän vielä esiintyisi julkisesti humalassa.

Ongelmaa puitu julkisesti

Gudrun Schyman kertoi alkoholiongelmistaan jo viime syksynä suorassa tv-lähetyksessä. Silloin hän myös hakeutui hoitoon ja näytti hoidon jälkeen selviävän hyvin tehtävistään.

Ongelma tuli kuitenkin uudelleen esiin kesällä ja viimeksi torstaina Schyman esiintyi vahvassa humalassa erään elokuvan ensi-illassa. Tapahtumasta kerrottiin laajasti julkisuudessa, joten puoluejohdon oli lopulta puututtava asiaan.

Vasemmistopuolue on Gudrun Schymanin johtajakaudella lisännyt kannatustaan ja tuoreimpien mielipidemittausten mukaan runsaat 10 prosenttia ruotsalaisista kannattaa entistä kommunistipuoluetta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.