MTV Uutiset seurasi Suomen ja Ruotsin pääministerien tiedotustilaisuutta – kysymyksiä olympialaisista ja hävittäjistä: "Toki olen ruotsalainen ja Gripenin kone on fantastinen"

Ruotsin tuore pääministeri Magdalena Andersson vierailee Suomessa keskiviikkona. Hän tapaa vierailun aikana pääministeri Sanna Marinin sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Pääministerit keskustelevat maiden keskinäisistä suhteista sekä ajankohtaisista EU-asioista. Andersson valittiin Ruotsin pääministeriksi kaksi viikkoa sitten, mutta erosi jo samana päivänä. Hänet valittiin uudelleen marraskuun 29. päivä.

MTV Uutiset seuraa pääministerien tiedotustilaisuutta tässä artikkelissa.

Klo 11:38 Tiedotustilaisuus on pättynyt.

Klo 11:30 Anderssonilta kysytään Ruotsin kantaverkkoyhtiön päätöksestä rajoittaa sähkön tuontia Suomesta ja Norjasta, mikä on viime aikoina nostanut sähkön hintaa Suomessa. Andersson tyytyy toteamaan, että Ruotsin ja Suomen kantaverkkoyhtiöt tekevät asiassa yhteistyötä keskenään.

Klo 11:29 Magdalena Andersson sanoo, että Suomi päättää itse uusista hävittäjistään. "Toki olen ruotsalainen ja Gripenin kone on fantastinen ja lentäjät pitävät siitä", sanoo Andersson.

Klo 11:27 Pääministereiltä kysytään Pekingin olympilaisten boikotoinnista sekä Suomen hävittäjävalinnasta. Andersson sanoo, että olympia-asiasta pitää keskustella vielä tarkemmin. Marin ei kommentoi hävittäjähankintaa tässä vaiheessa. Päätös tehdään tämän vuoden puolella. Yksi ehdokkaista on ruotsalaisvalmisteinen Gripen.

Klo 11:24 Andersson kiittää kutsusta pitää itsestäänselvänä, että hänen ensimmäinen vierailunsa kohdistuu Suomeen. Hän korostaa Suomen ja Ruotsin läheistä turvallisuus- ja puolustusyhteistyötä. 

Klo 11:21 Tiedotustilaisuus alkaa. Pääministeri Marin toivottaa Anderssonin tervetulleeksi. Hän mainitsee heidän keskustelevan muun muassa ilmastokysymyksista sekä metsäasioista EU:ssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja