Mainos

Ruotsin teleyhtiöt poistavat puhelumaksut Aasian tuhoalueelle

Ruotsalaisoperaattorit tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta soittaa Aasiaan Ruotsista paikallispuhelun hinnalla. Suomen operaattorit eivät aio seurata naapurimaan yhtiöiden esimerkkiä.

Ruotsalaiset puhelinoperaattorit Telia, Tele2 ja Vodafone poistavat puhelumaksut Aasian tuhoalueelle.

-Haluamme mahdollistaa, että ihmiset voivat ottaa yhteyden omaisiinsa esimerkiksi Thaimaassa, sanoo Vodafonen edustaja Hans-Olof Johansson. Vodafone pitää 48 tunnin ajan nollataksan puheluissa tuhoalueelle. Telia puolestaan poistaa kaikki kansainväliset maksut samalta ajalta.

Aasiasta soittavien ei tarvitse maksaa mitään, ja Ruotsista Aasiaan soittavat maksavat vain maan sisäisen maksun. Ruotsin ulkoministeriö toimii yhteistyössä teleyhtiöiden kanssa lähettääkseen ryhmätekstiviestin kaikkiin ruotsalaiskännyköihin Thaimaassa, jotta ihmiset ottaisivat yhteyttä omaisiinsa tai ministeriöön.

Suomalaisoperaattoreilta ei ilmaispuheluita

Myös suomalaiset teleoperaattorit ovat aktivoitumassa Etelä-Aasian katstrofin takia. Ruotsin eilen antaman mallin mukaan kriisialueen suomalaiskännyköihin lähetetään ryhmätekstiviestit toiminnasta alueella.

- Tämän päivän aikana on saatu aikaan järjestelmä, jolla voidaan paikantaa kriisialueella sijaitsevat suomalaisliittymät ja lähettää niihin ulkoministeriön määrittelemää kriisitietoa muun muassa kokoontumispaikoista sekä tietoa siitä, miten suomalaiset löytävät paikkoja, joista heidät kuljetetaan kotiin, kertoo yksikönjohtaja Janne Vainio TeliaSonerasta.

Ilmaispuheluita suomalaisoperaattorit eivät kuitenkaan ryhdy tarjoamaan.

- Asiaa on harkittu, mutta katsomme, että paikallisverkkojen kuormittaminen ilmaisilla puheluilla ei ole tilanteeseen nähden järkevää, toteaa markkinointijohtaja Hannu Laakso Elisasta.

(MTV3-STT-TT)

Myös suomalaiset teleoperaattorit aloittavat Ruotsin mallin mukaan ryhmätekstiviestien lähettämisen kriisialueen suomalaiskännyköihin.Ilmaispuheluihin meillä ei kuitenkaan olla valmiita.

(Kymmenen uutiset 29.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.