Mainos

Borgin raportti Suomen taloudesta julki - "Harmi jos leimataan kokoomuksen tilaustyöksi"

Suomen tilaa ja keinoja tilanteen korjaamiseksi puidaan tänään sekä pääministerin ilmoituksen että jo etukäteen mediajulkisuutta saaneen tilausraportin avulla.

Alexander Stubb (kok.) antaa eduskunnassa pääministerin ilmoituksen rakennepaketista, joka ei ole edennyt toivotusti. 

Lisäksi Juhana Vartiainen ja Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg esittelevät keinovalikoimaa, jolla Suomen talous voitaisiin saada nousuun.

Valtiovarainministerinä Borg edusti Ruotsin maltillista kokoomusta. Vartiainen on Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja, joka on eduskuntavaaliehdokkaana kokoomuksen listoilta. Vartiainen luopui sosiaalidemokraattien puoluekirjasta lähtiessään ehdolle. 

MTV:n Uutisten vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund arvioi, että Vartiaisen siirtyminen kokoomuksen ehdokkaaksi tulee leimaamaan raportin vastaanottoa. Hän pitää harmillisena, jos raportti leimataan kokoomuksen junailemaksi.

– Ottamatta kantaa Borgin ja Vartiaisen puoluekantoihin, heillä on ollut ihan järkevää analyysia ja heidän ehdotuksiaan tulee kuunnella vakavasti. On valitettavaa, jos raportti leimataan vain kooomuksen ja Stubbin tilaustyöksi.

Borg on jo aiemmin linjannut esimerkiksi, että Suomen palkkaratkaisut on saatava tukemaan kilpailukykyä.  Hänen aikanaan Ruotsin porvarihallitus esimerkiksi laski palkkatulojen verotusta ja työttömyysturvan korvaustasoa.

Grönlund ennakoi raportin myötäilevän oikeistopuolueiden linjoja:

– Kyllähän Suomen kansantalouden ja talouden ongelmat varmasti ovat tiedossa, että tarvitsisi saada liikkuvuutta aikaiseksi ja ihmiset töihin, ja että rakenteellisten uudistusten aikaansaaminen on ollut nihkeätä. Näihin varmasti Borg ja Vartiainen tulevat puuttumaan. Sitten on  eri asia miten se peilaa käynnissä olevaa vaalikamppailua. Voisin ajatella, että lähimmäksi kokoomuksen ja RKP:n ohjelmia tämä Borgin ja Vartiaisen raportti tulee olemaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.