Mainos

Ruotsi: Pohjoismaista sotilaskoulutusta balteille

Ruotsin puolustusministeri Thage G. Peterson aikoo ehdottaa, että Pohjoismaat tarjoaisivat yhdessä sotilaskoulusta Baltian maille. Koulutuksen pääasiallisen tavoitteena olisi helpottaa balttien osallistumista Naton rauhankumppanuusohjelman puitteissa pidettäviin yhteisharjoituksiin.

Ruotsiin perustettava oppilaitos voisi tarjota koulutusapua myös muille entisen Varsovan liiton maille, Peterson kaavailee. Ministeri arvioi myös, että osa Ruotsin armeijan käytöstä poistuvasta kalustosta voitaisiin viedä Baltiaan.

Ruotsissa tällä viikolla vieraillut Liettuan puolustusministeri Linas Linkevicius kannatti lämpimästi koulutusyhteistyötä. Myös ruotsalaiset sotatarvikkeet olisivat Linkeviciusin mukaan tervetulleita. -Me tarvitsemme kaikkea, hän kiteytti.

Myös Latvian puolustusministeri Andrejs Krastins saapuu ensi viikolla Ruotsiin, ja vuodenvaihteen jälkeen ohjelmassa on Viron puolustusministerin vierailu.

Taina ei innostu Baltia-koulutuksesta

Puolustusministeri Anneli Taina (kok.) ei ole innostunut Ruotsin puolustusministerin Thage G. Petersonin esityksestä. Puolustusministeri Taina sanoi, että Pohjoismaiden kannattaa hakea erilaisia yhteistyömuotoja. Hän kuitenkin huomautti, että Suomi on jo nyt antanut sotilaskoulutusta omissa oppilaitoksissaan virolaisille.

Tainan mielestä on vaikea ottaa kantaa siihen, mitä hyötyä yhteisestä oppilaitoksesta olisi. Se saattaisi luoda päällekkäisyyttä. Ruotsalaiset eivät Tainan mukaan ole ottaneet yhteyttä Suomeen esityksensä tiimoilta. Ruotsin puolustusministeri on esittänyt ajatusta Liettuan puolustusministerille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.