Mainos

Ruotsi: Bensaprotestit tukkivat satamia

Ruotsin kuljetusyrittäjien polttoaineprotestit häiritsivät aamulla myös Suomesta Ruotsiin lautoilla saapuneita rekkoja. Satamien saartotoimet tuntuivat mm. Kapellskärissä ja Tukholmassa.

Finnlink-yhtiön Finnarrow toi Kapellskäriin varhain aamulla toistasataa rekkaa. Kaikki autot ajoivat laivasta satamaan, mutta vain noin puolet niistä pääsi tietä pitkin edelleen ulos satama-alueelta, kerrotaan yhtiöstä.

Finnlinkistä harmiteltiin, että Kapellskärin sataman läpi päästettiin Suomesta tulleita ruotsalaisrekkoja, mutta suomalaiset ajokit yleensä pysäytettiin. Näin olivat kertoneet laivayhtiölle satamaan jääneet suomalaisrekat. Yhtiöstä arveltiin, että Ruotsin viranomaisilla ei ole mielenkiintoa puuttua asioihin.

Kapellskärissä rekkojen seisominen jatkui ainakin puolille päivin. Tukholman suma selvisi jo muutaman tunnin odottelun jälkeen. Viking Linen Turusta Tukholmaan aamulla saapuneen Rosellan 15 rekkaa joutuivat jäämään joksikin aikaa saarroksiin satamaan. Sama tapahtui yhtiön Helsingistä tulleelle aamulaivalle: siitä jäi saartoon noin 30 rekkaa.

Silja Linen Silja Europan ja Seawindin mukana Tukholmaan tulleet yhteensä noin 40 rekkaa pääsivät myös normaalisti maihin, mutta ne joutuivat jäämään saarron takia pariksi tunniksi terminaaliin. Sen jälkeen kaikki pääsivät ajamaan eteenpäin. Saartotoimet koskivat Ruotsiin saapuvia rekkoja, ei Suomeen päin lähteviä. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.