Mainos

Ruotsalaiskonserni MTG vahvisti asemaansa Suomessa

Ruotsalainen mediakonserni MTG vahvisti asemaansa Suomen radiotoiminnassa. MTG on hankkinut omistukseensa puolet yhtiöstä, joka omistaa neljänneksen Radio Novasta. Alma Media omistaa Radio Novasta 48 prosenttia, mutta toiseksi suurin omistaja on nyt norjalaisen P4:n ja MTG:n yhteisesti omistama yritys.

Modern Times Group MTG ja norjalainen radioasema P4 perustivat yhteisyrityksen, joka omistaa 26 prosenttia Radio Novasta. P4 on jo ennestään ollut Radio Novan omistaja. Tämän vuoden aikana sosiaalidemokraattiseen leiriin kuuluvat Suomen Radioviestintä ja Suomen Viestintärahoitus ovat myyneet omistamiaan Radio Novan osakkeita P4:lle.

Radio Novan, tarkasti ottaen sen taustayhtiön Suomen Uutisradion, omistus jakaantuu nyt seuraavasti: MTV omistaa 28 prosenttia, Alexpress 20 prosenttia, MTG+P4 26 prosenttia, Suomen Kansallisviestintä 13 prosenttia ja Maakuntien Viestintä 13 prosenttia.

Ennestään MTG omistaa Ruotsin suurimman kaupallisen radioverkon RIX FM:n. Lisäksi MTG on suurin omistaja Norjan valtakunnallisessa kaupallisessa radioasemassa P4:ssä. Samalla kun MTG ja P4 vahvistivat omistustaan Radio Novassa, ne myivät omistusosuutensa Star FM- ja Groove FM -radioasemissa amerikkalaiselle MetroMedia-yhtiölle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.