Mainos

Ruotsalaiset Suomen telemarkkinoille

IVO myy 75 prosenttia tytäryhtiöstään Telivosta Ruotsin suurimmalle teleoperaattorille Telialle. Telivo välittää kotimaan puheluita koko maahan ja ulkomaan puheluita kaikkialle maailmaan. Telivolla on toimilupa matkapuhelintoimintaan, joten ruotsalaiset tulevat ennen pitkää myös matkapuhelinmarkkinoille.

Kaupan myötä Telia saa 10 prosentin markkinaosuuden ulkomaan puheluista ja 4 prosentin osuuden kaukopuheluista Suomessa. Telia on jo pidemmän aikaa hamunnut osaa Suomen matkapuhelinmarkkinoista.

Telian toimitusjohtaja Lars Berg pukee asian näin:
-Telia haluaa Telivon kautta tulla täyden palvelun teleoperaattoriksi Suomen markkinoilla samalla palvelutarjonnalla kuin Ruotsissa. Telivon kauppa on Telialle luonnollinen askel laajentaa kotimarkkina-aluettaan, joka kattaa tänään jo Tanskan, Norjan ja Baltian maat.

Imatran Voiman pääjohtaja Kalevi Numminen perustelee myyntiä sillä, että IVOlla ei yksin olisi ollut mahdollista investoida Telivoon niin paljon kuin voimakkaasti kasvava viestitoiminta vaatii.
-Menestyäkseen kovassa kilpailussa teleoperaattorin tulee olla riittävän suuri. Siksi Telivolle haettiin kumppania, jolla on kykyä kehittää yhtiön toimintaa, Numminen sanoo.

Telia syntyi, kun Ruotsin telelaitos muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 1993. Telian omistaa Ruotsin valtio, mutta yhtiön viemistä pörssiin on suunniteltu. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli lähes 40 miljardia kruunua eli noin 27 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.