Mainos

Ruanda-asianajaja valittaa möläytyssakoistaan

Ruanda-oikeudenkäynnin puolustusasianajaja Ingrid Heickell on valittanut saamastaan rangaistuksesta hovioikeuteen. Asiasta kertoo Ylen uutiset.

Asianajajaliiton valvontalautakunta langetti Heickellille joulun alla 2000 euron seuraamusmaksun hyvän asianajotavan rikkomisesta.

Liiton mukaan Heickellin käytös kansanmurhaoikeudenkäynnissä syyskuussa oli epäasiallista ja loukkaavaa. Heickell seurasi tuolloin Ruandassa pidettyä istuntoa videoyhteyden välityksellä päämiehensä kanssa Vantaan vankilassa.

- And don’t forget to kiss his ass too (älä unohda suudella myös hänen takapuoltaan), Heickell totesi, kun laamanni kiitti tutsitodistajaa.

Saliin kantautui myös joitakin päivää aiemmin Heickellin kysymys ”are you straight or gay” (oletteko hetero vai homo?). Tätä ennen laamanni oli kysynyt todistajalta, oliko tämä hutu vai tutsi. Lausumat kulkeutuivat vahingossa kovaäänisen kautta tuomareiden ja yleisön kuultavaksi.

Heickellin saama seuraamus oli poikkeuksellisen jyrkkä. Sitä ankarampi on vain liitosta erottaminen.

- Asiassani langetettu seuraamus ei vastaa liiton aiemmin noudattamaa käytäntöä, ja se on nähdäkseni epätasapuolinen, Heickell perusteli asian eteenpäin viemistä Ylen uutisille.

Heickell on myöntänyt esittäneensä tokaisut turhautuneena asian käsittelytapaan tuomioistuimessa.

(MTV3)

(22.12)

(24.9)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.