Rovio: Neuvottelut yhtiön ostosta Playtikan kanssa eivät ole käynnissä

Rovio vai Remedy – kumman tulevaisuus näyttää paremmalta? 1:00
Rovio vai Remendy? Viiden jälkeen -ohjelmassa pohdittiin viime vuonna, kumman tulevaisuus näyttää paremmalta.

Peliyhtiö Rovion kurssi nousi yli 40 prosenttia perjantaiaamupäivänä. Israelilaisyhtiön ostoehdotus ei Rovion mukaan ole kuitenkaan läpihuutojuttu.

Peliyhtiö Rovio Entertainmentin saamaa ostoehdotusta israelilaiselta Playtika-yhtiöltä ei ollut aiemmin esitetty yhtiön hallitukselle, Rovio tiedottaa. Rovion mukaan se ei käy tällä hetkellä Playtikan kanssa neuvotteluja.

Israelilainen peliyhtiö Playtika Holding ilmoitti torstaina jättäneensä ostotarjouksen Rovion osakkeista käteiskaupalla hintaan 9,05 euroa per osake. Torstaina Rovion osakkeen päätöskurssi oli 5,67 euroa. Perjantaina aamupäivällä Rovion kurssi ampaisikin Helsingin pörssissä yli 40 prosentin nousuun 8 euron tuntumaan. Playtikan tarjouksella Rovion kauppahinta suomalaispeliyhtiöstä olisi lähes 751 miljoonaa euroa.

Rovio: Usean ehdon täytyttävä

Rovio kertoo perjantaina lähettämässään tiedotteessa, että yhtiön hallitus sai tiedon ostoehdotuksesta lähes samaan aikaan kun Playtika julkaisi asiasta tiedotteen. Tiedotteen julkaisusta ei ollut Rovion kanssa koordinoitu, kertoo suomalaisyhtiö.

–  Alustava ehdotus, jonka mukaan Playtika harkitsee tekevänsä käteisostotarjouksen, on ehdollinen useille ennakkoehdoille, Rovion pörssitiedotteessa todetaan.

Peliyhtiö luettelee, että tarjouksen toteutuminen edellyttäisi ainakin tyydyttävästi tehtyä due diligence -tarkastusta ja molempien yhtiöiden hallitusten hyväksyntää. Rovio lisää, että alustavan ehdotuksen hyväksyntä edellyttäisi myös vihreää valoa Rovion osakkeenomistajilta.

–  Rovion hallitus arvioi alustavaa ehdotusta ja päättää edetäänkö sen suhteen ja miten, yhtiön tiedotteessa jatketaan.

Rovion mukaan Playtikan ehdotus ei ole sitova eikä ole varmuutta, johtaako se käteisostotarjoukseen.

Playtika teki ostotarjouksen jo aiemmin

Israelilaisyhtiö Playtika on ollut jo aiemmin kiinnostunut Angry Birds -pelisarjan kehittäneestä suomalaisyhtiöstä. Playtikan mukaan se jätti Roviosta jo viime marraskuussa ostotarjouksen, jossa kauppahinta oli 8,50 euroa per osake.

Playtika osti myös aiemmin enemmistön suomalaisesta Reworks-peliyhtiöstä. Reworks-kaupan vuoksi useat sen perustajat nousivat Suomen vuoden 2021 suurituloisimpien veronmaksajien listalle. Playtika itse on mobiilipeliyhtiö, joka on julkaissut muun muassa verkossa pelattavia korttipelejä.

Lue myös:

    Uusimmat