Rotuesittelyssä: Newfoundlandinkoira

Ansioluettelonsa esittelee tällä kertaa nallekarhumainen jätti, newfoundlandinkoira, joka on suorastaan vesipeto. Koiralta löytyy räpylät ja kaikki!

Osaaminen ja erityistaidot

Olen iso ja musta ilmestys, mutta pehmeä kuin jättikokoinen pehmolelu. Lempinimeni on nöffi.

Rotuni on tunnettu rauhallisuudestaan ja kiltteydestään. Olen hyvin arvostettu seurakoira nallekarhumaisen ystävällisyyteni ansiosta. Suloisista, pehmeistä, nallemaisista pennuistani kasvaa suuria ja vaikuttavia jättiläisiä. Silti pysymme ystävällisinä ja lempeämielisinä. Olen erittäin lapsirakas!

Koulutus ja työkokemus

Rotuni on saanut nimensä Newfoundlandin saaresta Kanadan itärannikolla. Minun arvellaan kehittyneen paikallisten intiaanien suurista koirista, viikinkien 1000-luvulla Newfoundlandin saarelle tuomista koirista ja myöhemmin Euroopasta tulleista koirista. Norjalaisen saagan mukaan viikingit veivät saarelle suuria mustia karhukoiria, todennäköisesti nykyisten lapinkoirien ja karjalankarhukoirien edeltäjiä. 1600-luvulla rotuni oli jo kehittynyt ominaisuuksiltaan käyttötarkoitukseensa sopivaksi: suureksi koiraksi, joka pystyy työskentelemään äärimmäisen ankarissa oloissa.

Alun perin kalastajat käyttivät minua veto- ja vesipelastuskoirana. Vedin painavia taakkoja, kuten kalaverkkoja. Rotuani käytettiin myös maalla metsätöissä. Nyttemmin olen pikemminkin seura- ja pelastuskoira tai koko perheen halinalle.

Harrastukset ja mielenkiinto

Ensimmäiset newfoundlandinkoirat haukkuivat laivoilla hiekkasärkkiä ja pelastivat veden varaan joutuneita merimiehiä. Suomennettuna: rakastan uimista! Minulla on räpylätkin omasta takaa.

Olen myös hyvin leikkisä ja kekseliäs kaveri. Lempiharrastuksiani ovat noutaminen, kadonneiden etsintä, köyden kuljettaminen, ohjeiden noudattamista vedessä sekä hengenpelastus! Olen niin vahva, että voin myös vedättää rekeä tai kärryä. Rakastan telmiä lasten kanssa.

Muuta

Olen suurikokoinen koira, jolla on paksu ja tuuhea tumma turkki. Uroksen säkäkorkeus on yli 70 senttimetriä ja nartun noin 66. Uroksen keskimääräinen paino on 64–69 kiloa, nartun 50–54,5. Karvapeitteeni tulisi olla kaksinkertainen, rungonmyötäinen, tiheä ja vettähylkivä. Varpaitteni välissä on räpylöitä muistuttavat ihopoimut ja häntäni on vahva: oikein oiva vedessä! Korvani ovat pienet, kolmiomaiset ja pyöreäkärkiset.

Suomessa sallitut nöffin värit ovat musta, ruskea tai valkomusta. Ja kielessäni usein koreilee mustia täpliä!

Motto

Nöf-nöf-nöffii!

Suosittelijat

Lapsiperheet, isojen ja pehmoisten koirien ystävät

Lähde:Wikipedia, Petsie.fi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja