Rotuesittelyssä: Maine Coon

Rotuesittelyssä on tällä kertaa Maine Coon, jättikokoinen, mutta lempeä kissa, jonka alkuperään liittyy hauska legenda. Karvisen kaveri!

Osaaminen ja erityistaidot

Olen lempeä, rauhallinen, leikkisä kissa ja vieläpä suuren suuri! Kiinnyn omistajaani niin kovasti, että hellyydenpuuskani ovat myrskyisän voimakkaita. Yksin ollessani saatan pitkästyä nopeasti ja kiljua "boring!"

Olen hyvin sosiaalinen katti ja elän sovussa mainiosti muiden kissojen ja koirien kanssa. Olen myös maailmanennätysten rikkoja!

Koulutus ja työkokemus

Maine Coonin alkuperästä liikkuu monenlaisia uskomuksia, joista yksi kertoo, että alun perin olen kesykissan ja pesukarhun risteymä. Mutta ei hätiä: tällainen lajien välinen risteytyminen on käytännössä mahdoton. Ensimmäiset meistä olivat ruskeatiikereitä, joiden tuuhea raidallinen häntä muistutti erehdyttävästi pesukarhun häntää. Lisäksi olin mieltynyt veteen. Tästä virheellisestä oletuksesta juontaa myös nimeni: racoon tarkoittaa pesukarhua ja Maine viittaa Yhdysvaltojen koillisimpaan osavaltioon. Mainen ankarat talvet ja kylmä, kova ilmasto tekivät minusta vahvan ja vastustuskykyisen kissan.

On myös ajateltu, että olen tosiasiassa norjalainen metsäkissa, joka saapui viikinkien mukana Pohjois-Amerikkaan vuonna 1000. Todellisuudessa lienen kaikenkarvaisten laivakissojen risteymä.

Harrastukset ja mielenkiinto

Olen innokas kiipeilijä; onkin tärkeää, että minulla on käytettävissä korkea kiipeily- tai raapimispuu, jota pitkin saan sujahdella ylös alas – aina pää edellä. Rakastan kaikenlaisia takaa-ajo- sekä piilo- ja vaanimisleikkejä ja noudan mielelläni tavaroita. Haukkua en tosin vielä osaa..

Sovin hyvin sisäkissaksi. Minua ei kannata päästääkään ulos: metsästysvaistoni on voimakkaasti kehittynyt ja reviirini voi olla ällistyttävän suuri. Voin siis karata kotoa ja kadota. Pidän kuitenkin ulkoilusta, joten minulle kannattaa hommata valjaa.t Tarvitsen huomiota ja leikkitoverin; pidän siitä, että ympärillä on menoa ja meininkiä. Tarpeen tullessa osaan myös järjestää sitä!

Tiesitkö, että lihava sarjakuvakissa Karvinen on rodultaan Maine Coon?

Muuta

Rakenteeltani olen korkea ja pitkäselkäinen sekä -häntäinen, mikä lisää vaikutelmaa suuresta koosta. Silmissäni on pöllönkatse ja korvanpäitäni koristavat ilvesmäiset tupsut. Minulla on tuuhea ja pitkä turkki, jota on harjattava aina tarvittaessa. Tassuni ovat leveät, pyöreät, ja varpaiden välissä on oltava karvatupsut. Häntä on yhtä pitkä kuin minä! Häntäkarvat ovat aina tuuheat ja pitkät.

Motto

"I hate Mondays" – Karvinen

Suosittelijat

Isojen kattien kaverit, koiraihmiset


MTV3/Helmi

Lähde: Mainecoon.fi, Wikipedia

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja