Rotuesittelyssä: Korat

Ansioluettelonsa esittelee tällä kertaa korat, onnentuoja, hedelmällisyyden ja avio-onnen takaaja, jonka silmät tekevät siitä ainutlaatuisen katin.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen ikivanha kissarotu Thaimaasta, ystävällinen ja hyvin älykäs kissa. Silmäni erottavat minut muista kissoista. Ne ovat täysin avoimet, suuret ja loistavat, jopa ylisuuret kasvoihini nähden. Loistavan vihreä on toivotuin väri, mutta myös meripihkan väri sallitaan. "Kuin kastepisarat lootuksen lehdellä tai nuorella riisillä" – näin minun silmistäni kirjoitettu. Osuvaa, eikös!

Thaimaassa koratin nimenä on si-sawat, joka tarkoittaa vaurauden väriä tai onnentuojaa. Siellä minun uskotaan tuottavan onnea. Häälahjana olen on ollut arvostettu, sillä rotuni uskotaan takaavan avio-onnea ja hedelmällisyyttä.

Koulutus ja työkokemus

Thaimaassa korat on tunnettu jo satoja vuosia. Länsimaissa järjestelmällinen kasvatus aloitettiin 1960-luvulla. Euroopassa koratin kasvatus alkoi Norjassa 1970 luvulla ja Suomen ensimmäinen korat on myös Norjasta kotoisin. Suomeen saavuinkin vuonna 1987. Lisäksi korateiksi voidaan rekisteröidä vain ne kissat, joiden esivanhemmat pystytään jäljittämään Thaimaahan.

Harrastukset ja mielenkiinto

Kotioloissa olen vilkas, kaikkeen osallistuva ja hyvin ihmisrakas kissa. Ja varsin onnekas. Tulen hyvin muiden lemmikkien kanssa, kunhan saan riittävästi omistajani huomiota osakseni! Ääneni on varsin erikoinen, sitä on verrattu ruostuneen saranan narinaan. En ole kuitenkaan yleensä kovin äänekäs kissa kotioloissa. Kur?

Muuta

Kuulun sinisten kissojen ryhmään, joista perinteisimpiä ovat kartusiaani, venäjänsininen, sininen persialainen ja sininen itämainen lyhytkarva – rotuni onkin monesti sekoitettu venäjänsiniseen! Huomiotaherättävimmät ominaisuuteeni ovat suuren suuret loistavan vihreät silmäni, sydämenmuotoiset kasvot ja hopeanhohtoinen siniharmaa turkki. Voimakkaat leukaluut ja leuka täydentävät kasvojeni sydämenmuotoisuutta.Vartaloni on keskiraskas, lihaksikas ja jäntevä. Rintakehäni on voimakas ja antaa erityisesti uroksille voimakkaan vaikutelman.

Turkkini on lyhyt tai keskipitkä, silkkinen, vartalonmyötäinen, hopeapintainen ja kiiltävä eikä minulla ole aluskarvaa.Karvani on pehmeä ja liukas kuin silkki. Vanhoissa kirjoituksissa turkkiani onkin kuvattu näin: "Juuret kuin pilvet ja kärjet kuin hopeaa".

Motto

Olen onnenkatti!

Suosittelijat

Onnekkaat, runosielut.


Lähde: Wikipedia, korat.fi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja