Mainos

RoPS-pomo pahoillaan futisvilpeistä: Meitä ei voi syyttää kuin tyhmyydestä

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva on erittäin pahoillaan siitä, mitä joukkueen sisällä on päässyt tapahtumaan. Niva sanoo, että vedonlyöntivilppi paljastui seuralle vasta poliisin kautta.

– Heitä oli niin monta ja joukkueella oli tänä aikana kolmekin eri valmentajaa, että kukaan ei huomannut mitään. Pelaajille oli tiivis yhteinen kulttuuri ja selkeä johtohahmo, joten kukaan ei päässyt siihen käsiksi, Niva sanoo.

Niva kokee, että jupakan vahinko on ollut hirvittävä sekä seuralle että koko suomalaiselle jalkapallolle. Hän kuitenkin muistuttaa, että RoPS on tapauksessa asianomistajana.

– Seura ei ole tehnyt mitään väärää ja ainut mistä meitä voidaan syyttää on ehkä tyhmyys ja vääränlainen pelaajapolitiikka, Niva sanoo.

Neuvottelut vahingonkorvauksista jatkuvat

Rovaniemen palloseuralla on vahingonkorvausvaatimuksia kaikkia kymmentä vilpinharjoittajaa kohtaan. Käräjäoikeus eriytti vahingonkorvausvaatimuksen erilliseksi oikeudenkäynniksi.

– Nyt käymme neuvotteluja tuomittujen asianajajien kanssa. Me pyrimme sopimaan korvauksista, että uutta oikeudenkäyntiä ei tarvisi aloittaa, Niva sanoo.

Rovaniemen Palloseura on tehnyt korjausliikeen pelaajapolitiikkaansa. Sen nykyjoukkue on suomalaispainotteinen ja Nivan mukaan ulkomaalaisvahvistukset pyritään saamaan jatkossa EU:n alueelta.

Niva sanoo, että tulevaisuudessa pelaajien ja heidän agenttiensa taustat tarkistetaan huolella. Tämänkaltaista laajaa järjestäytynyttä rikollisuutta on vaikea estää.

– Mutta kyllä me olemme oppirahamme maksaneet.

Yhteensä yhdeksän RoPSissa kesäkuun 2008 ja helmikuun 2011 välisenä aikana pelannutta pelaajaa tuomittiin tänään Lapin käräjäoikeudessa ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Pelejä järjestellyt singaporelainen Wilson Raj Perumal tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Katso Pauli Poutsen juttu (Seitsemän uutiset 19.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.