Mainos

Veikkausliigapomo: Lajia on putsattu mädistä omenoista

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa on tyytyväinen, että suomalaista jalkapalloa jäytänyt sopupeli-skandaali on nyt perin pohjaisesti tutkittu. Marjamaa on ilahtunut, että syytetyt ovat nyt tuomionsa saaneet.

– On erittäin hyvä, että lajia on saatu putsattua niin sanotuista mädistä omenista.

Marjamaa sanoo, että ongelma ei ole vain jalkapalloon tai Suomeen liittyvä. Hänen mukaansa kyse on siitä, että rikollisuus pyrkii urheilun kautta löytämään pohjaa rahan pesemiselle. Suomi on vain pieni pisara vedonlyöntimiljardeissa, joista suurin osa liikkuu Aasiassa.

– Meillä on jo vuosikausia ollut ennakkojärjestelmä ja varoitusohjelma näitä tilanteita varten.Nyt kun tehdään kansainvälistä yhteistyötä poliisin ja lajiliittojen kanssa sekä otetaan uhka vakavasti huomioon, saamme pidettyä lajin upeana hienona urheiluna, Marjamaa sanoo.

Lainsäädäntö aseeton vilpin suhteen

Suomessa tämänkaltaisten ongelmien tutkintaa häiritsee lainsäädännön puute.

– Tällä hetkellä Suomessa ei ole lainsäädäntöä suoranaisesti vedonlyöntivilpille. Se antaisi poliisille paljon tutkintamahdollisuuksia, sanoo Marjamaa.

Marjamaa lähettääkin toiveensa eduskunnan suuntaan ja toivoo, että siellä katsotaan vilpillinen toiminta uhaksi urheilulle ja lainsäädäntöä päivitetään.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi tänään vedonlyöntivilppejä järjestelleen singaporelaisen kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi yhteensä yhdeksän jalkapalloilijaa tuomittiin ehdolliseen vankeuteen.

Katso Pauli Poutsen juttu (Seitsemän uutiset 19.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.