Mainos

Jalkapallovilpin ympärillä on pyörinyt miljoonia euroja

Lapin käräjäoikeus jakoi tänään tuomiot jalkapallon Veikkausliigaa ravistelleessa sopupelijupakassa. Pelejä järjestellyt singaporelainen Wilson Raj Perumal tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Yhteensä yhdeksän pelaajaa sai ehdollista vankeutta lahjuksen ottamisesta.

Käräjäoikeus kertoi, että ottelutulosten järjestely alkoi Rovaniemen palloseurassa vuonna 2008 K-juniorina tunnetun otteluiden järjestelijän kanssa. Myöhemmin mukaan tuli muun muassa Simon Mega Diamond ja Dejan Godarin nimillä tunnetut järjestelijät.

Perumal tuli Suomen kuvioihin mukaan syksyllä 2009. Pelaajien mukaan RoPS:n puolelta otteluiden järjestely alkoi pelaajavalmentajana toimineen Zeddy Sailetin organisoimana.

Perumalille suuret tienestit

Perumal on ollut osakkaana vuonna 2008 perustetussa kuuden aasialaisen ja itäeurooppalaisen henkilön muodostamassa ryhmässä, joka on erikoistunut jalkapallo-otteluiden manipulointiin ympäri maailmaa.

Osakkaiden tehtäviä on roolitettu ja Perumalin tehtäviin on kuulunut järjestellä tulevia otteluita ja turnauksia. Lisäksi hän on pitänyt yhteyttä jalkapalloilijoihin, erotuomareihin ja muihin tärkeisiin henkilöihin sekä kehitellyt uusia ideoita manipuloida otteluita.

Toiminta on ollut mittavaa ja yksittäisen onnistuneen järjestelyn vedonlyöntituotto on ollut järjestelyyn liittyvien kulujen jälkeen normaalisti puolesta miljoonasta aina puoleentoista miljoonaan euroon.

Lapin käräjäoikeus katsoi, että Perumalin saama hyöty Suomessa järjestetyistä peleistä on noin 150 000 euroa. Perumal määrättiin maksamaan summa takaisin. Lisäksi Perumal on saanut osuutta ryhmittymänsä voitosta, vaikka hän ei olisi osallistunut tietyn manipuloinnin ja vedonlyönnin järjestämiseen.

Käräjäoikeuden mukaan pelaajien yhteensä saama tuotto on noin 205 000 euroa.

Katso Pauli Poutsen juttu (Seitsemän uutiset 19.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.