Roope Salmisen kevään jännittävin hetki koittaa pian – paljastaa esikoisensa syntymän olevan lähellä: "Se on ihan kohta"

Vaikka Putous on tulossa päätökseensä, on sen juontaja Roope Salmisen kevään suurin ja jännittävin hetki vielä edessä. 

Putous-ohjelman 12. tuotantokausi tulee päätökseensä lauantaina 7. maaliskuuta, jolloin MTV3-kanavalla nähdään huippusuositun kauden huipentava finaalijakso. Roope Salminen on nähty Putouksen juontajana jo viiden kauden ajan ja mies pohtii sen tuoreimman kauden olleen poikkeuksellinen ilmiö suomalaisten keskuudessa. 

– Yllätyksenä on tullut ehkä se, ettei tämä ohjelman tarvitse yhtä hahmoa, jonka ympärille se ilmiöityminen rakentuu. 

– Tällä kaudella tämä on ilmiöitynyt tosi isoksi ohjelmaksi ilman sellaista selkeää ykkössuosikkia. Esimerkiksi meillä ei ole mitään hajua, kuka voittaa ja alusta saakka ei ole ollut mitään hajua, kuka voittaa. Se on ollut kyllä yllättävää. 

Vaikka Putous loppuu pian, koittavat Salmisen elämässä kohta aivan uudet tuulet: hän saa pian esikoisensa näyttelijä Helmi-Leena Nummelan kanssa.

– Mä saan lapsen, se on tietenkin toivottavasti vielä Putoustakin isompi ilonlähde, Salminen hymyilee. 

Salminen kertoo odottavansa lapsensa syntymää hyvin innokkaasti. Näyttelijän mukaan odotettu päivä on aivan käsillä. 

– Se on ihan kohta. 

Näyttelijä ottaa tulevan isyyden vastaan rauhallisin mielin. Hän kertoo katsovansa asiaa muun muassa oman perheensä ja sisaruksiensa kautta.

Salminen pohtii sitä, kuinka esimerkiksi hänen neljä nuorempaa sisarustaan ovat kaikki hyvin erilaisia persoonia, vaikka he ovat kaikki saaneet saman kasvatuksen samoilta vanhemmilta, samoissa olosuhteissa. 

– Se vie vähän paineita multa pois siinä, että ymmärrän oman rajallisuuteni: en pysty vaikuttamaan loputtomasti siihen, millainen tyyppi sieltä tulee. Hän kasvaa sitten millaiseksi kasvaa. Ainut mitä pystyn tekemään, on tarjota mahdollisimman hyvät lähtökohdat, puitteet ja korkean moraalin. Ja toivottavasti tulee hyvä tyyppi. 

Salminen ei varsinaisesti aio pitää isyyslomaa, mutta kertoo ottaneensa lapsensa syntymän kuitenkin mahdollisimman hyvin huomioon kuluvan vuoden töitä ajatellessa.

Mies kertoo tekevänsä jo sovitut työt, mutta esimerkiksi yhtyeensä Roope Salminen & Koirat kanssa ei ole liian kiireinen keikkakesä edessä. Lisäksi Salminen ei ole ottanut vastaan mitään kuvauksia tulevalle kesälle. 

– Olen tehnyt tosi paljon tilaa. Kyllä loppuvuosi mennään se edellä, että keretään viettää aikaa yhdessä. 

– Aikaa on ja tahtotila on se, että tästä tulee ehdottomasti ykkösprioriteettini, eikä ole mitään syytä sille, miksi näin ei olisi. Ja odotan erittäin, erittäin innolla.

Nummelan ja Salmisen esikoinen on herättänyt runsaasti kiinnostusta suomalaisten keskuudessa. Salminen on aiemmin painottanut, ettei hän halua tuoda lastaan julkisuuteen vain koska on itse tunnettu. Salmisen lapsi saa kasvaessaan itse päättää, haluaako hän hakeutua julkisuuden valokeilaan vai ei. 

Tästä huolimatta Salminen kiittelee asian tiimoilta saamaansa tukea sekä tsemppiä.

– Hyviä vinkkejä on tullut ja ihmiset ovat neuloneet asioita. Se on ollut tosi kivaa kyllä, että niin moni on elänyt mukana kuitenkin tätä tosi kivaa aikaa. 

Putouksen finaali MTV3-kanavalla lauantaina kello 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat