Roope Salminen otti kantaa vilautuskohuun: "Vilpittömästi toivon, että...."

Roope Salminen kertoo itsenäisyyspäivän vietostaan – ensimmäinen kerta Linnan juhlien jatkoilla! 3:33
Roope Salminen kertoi olevansa innoissaan esiintymisestä Linnan juhlien jatkoilla.

Roope Salminen & Koirat -yhtyeen esiintyminen jäi historiaan, kun tv-kameraan tallentunut vilautus kiinnitti katsojien huomion. Toinen vilautukseen osallistuneista rinnasti Madafakin darra -kappaleen kaksikon tempaukseen.

Ylen suora lähetys Linnan juhlien jatkoilta sai hämmentävän käänteen, kun Roope Salminen & Koirat -yhtyeen Madafakin darra -kappaleen aikana nähtiin vilautus tv-kameralle.

Sosiaalisessa mediassa kohauttanut kaksikko kommentoi asiaa omilla Instagram-tileillään sekä sitä ennen Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersonin Twitter-tilillä julkaistussa videossa.

Toinen tilanteeseen osallistuneista naisista rinnasti tilanteen samanvertaiseksi itse Madafakin darra -kappaleen kanssa viitaten, että se on itsessään sotaveteraaneja loukkaava. Nyt Roope Salminen on vastannut tapahtuneesta heränneeseen kohuun Instagramissa.

Salminen kertoo Instagram-tarinassaan olevansa hämmentynyt siitä, että kappaletta pidetään loukkaavana. 

– Rintavarustuksen vilauttaminen ja meidän musiikkimme on mielestäni erikoinen valinta laittaa rinnakkain varsinkin sillä kulmalla, että "me näytimme ne h**vetin Madafakin darran soidessa, miettikää sitä biisiä, kumpi loukkaa veteraaneja enemmän", ikään kuin nämä asiat olisivat jotenkin vastakkain, Salminen kirjoittaa Instagram-tarinassaan.

Salminen kertoo, että tulivat kutsusta soittamaan suomalaisia yhdistävän kappaleen, mikä oli suuri kunnia ja hänelle tärkeä hetki. Salminen toteaa, ettei hänellä itsellään ole tarvittavaa elämänkokemusta kommentoida asiaa.

– Vilpittömästi toivon, että se päätyy olemaan todella tärkeä avaus, hän kirjoittaa.

Salmista itseään vilauttaminen ei häirinnyt.

– Siihen herääminen, että vihjataan minun tai musiikin, jota olen ollut tekemässä loukkaavan veteraaneja tuntuu vain todella typerältä enkä käsitä, miksi se oli tarpeen.

Lue myös:

    Uusimmat