Roope Salminen otti kantaa vilautuskohuun: "Vilpittömästi toivon, että...."

3:33
Roope Salminen kertoi olevansa innoissaan esiintymisestä Linnan juhlien jatkoilla.

Roope Salminen & Koirat -yhtyeen esiintyminen jäi historiaan, kun tv-kameraan tallentunut vilautus kiinnitti katsojien huomion. Toinen vilautukseen osallistuneista rinnasti Madafakin darra -kappaleen kaksikon tempaukseen.

Ylen suora lähetys Linnan juhlien jatkoilta sai hämmentävän käänteen, kun Roope Salminen & Koirat -yhtyeen Madafakin darra -kappaleen aikana nähtiin vilautus tv-kameralle.

Sosiaalisessa mediassa kohauttanut kaksikko kommentoi asiaa omilla Instagram-tileillään sekä sitä ennen Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersonin Twitter-tilillä julkaistussa videossa.

Toinen tilanteeseen osallistuneista naisista rinnasti tilanteen samanvertaiseksi itse Madafakin darra -kappaleen kanssa viitaten, että se on itsessään sotaveteraaneja loukkaava. Nyt Roope Salminen on vastannut tapahtuneesta heränneeseen kohuun Instagramissa.

Salminen kertoo Instagram-tarinassaan olevansa hämmentynyt siitä, että kappaletta pidetään loukkaavana. 

– Rintavarustuksen vilauttaminen ja meidän musiikkimme on mielestäni erikoinen valinta laittaa rinnakkain varsinkin sillä kulmalla, että "me näytimme ne h**vetin Madafakin darran soidessa, miettikää sitä biisiä, kumpi loukkaa veteraaneja enemmän", ikään kuin nämä asiat olisivat jotenkin vastakkain, Salminen kirjoittaa Instagram-tarinassaan.

Salminen kertoo, että tulivat kutsusta soittamaan suomalaisia yhdistävän kappaleen, mikä oli suuri kunnia ja hänelle tärkeä hetki. Salminen toteaa, ettei hänellä itsellään ole tarvittavaa elämänkokemusta kommentoida asiaa.

– Vilpittömästi toivon, että se päätyy olemaan todella tärkeä avaus, hän kirjoittaa.

Salmista itseään vilauttaminen ei häirinnyt.

– Siihen herääminen, että vihjataan minun tai musiikin, jota olen ollut tekemässä loukkaavan veteraaneja tuntuu vain todella typerältä enkä käsitä, miksi se oli tarpeen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja