Röntgenkuvat paljastivat pojan vatsakipujen 61-kertaisen syyn – viranomaiset muistuttavat lelujen vaaroista: "Ne voivat myös repiä tai tukkia suolistoa"

Säilytätkö sinäkin paristoja näin? 0:30
Aiemmin kanadalaisnainen on varoittanut paristojen säilyttämiseen liittyvistä riskeistä.

Kiinalaispoika nieli kymmeniä magneettipalloja, jotka olivat viedä pojan hengen. Terveysviranomaiset muistuttavat vanhempia lastenlelujen vaarallisuudesta. 

Australialaissivusto news.com.au kertoo verkkosivuillaan 6-vuotiaasta pojasta, joka kärsi voimakkaista vatsanväänteistä. Huolestuneet vanhemmat kiikuttivat poikansa sairaalaan, jossa vaikeroivan pojan vatsa röntgenkuvattiin.

Vatsakivuille löytyi nopeasti selitys.

– Kuvissa näkyi rykelmä suuritiheyksisiä varjoja – se näytti ikään kuin kaulakorulta. Kun kysyin pojalta, oliko hän koskaan nielaissut magneettisia palloja, hän vastasi kyllä, poikaa hoitanut lastenlääkäri Xu Bo kertoo.

Poika oli ahmaissut paketillisen pikkukuulia

Lääkärin mainitsemat Buckyballs-nimiset magneettipallot ovat lähteiden mukaan maailmanlaajuisesti myynnissä olevia lastenleluja. Kiinalaispojan äiti oli hankkinut pojalleen pakkauksen, joka sisälsi 64 palloa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Poika oli jostain kumman syystä ahmaissut poskeensa lähes koko paketillisen: 3-tuntisen leikkauksen aikana pojan vatsasta poistettiin 61 pientä värillistä kuulaa.

Tilanne oli muuttua hengenvaaralliseksi

Vaikka poika olikin ehtinyt kärsiä sietämättömistä vatsakivuistaan ”vain” kuuden tunnin ajan ennen kuin hän pääsi lääkärin pakeille, pojan hengenlähtö oli lähellä.

– Ellei hän olisi hakeutunut hoitoon ajoissa, nämä magneettiset pallot olisivat voineet rikkoa hänen suolistonsa aiheuttaen kuolion ja shokkitilan. Tässä tapauksessa poika olisi ollut hengenvaarassa, lääkäri Bo kuvailee tilanteen vakavuutta.

Viranomaiset muistuttavat: magneetit ja paristot voivat tappaa lapsen

Vaikka kiinalaispoika olikin viety hoitoon ajoissa, umpilisäke sekä osa hänen ohutsuolestaan jouduttiin poistamaan leikkauksen yhteydessä.

Ei siis ihme, että terveysviranomaisten mielestä magneettipalloja tai nappiparistoilla varustettuja leluja ei saisi ostaa pienille lapsille – seuraukset voivat olla peruuttamattomat.

– Magneetit voivat aiheuttaa nieltynä infektioita ja muita vakavia vammoja. Jos lapsi laittaa magneetin suuhunsa, hän voi tukehtua siihen, kun magneetti takertuu lapsen henkitorveen. Ne voivat myös repiä tai tukkia suolistoa, terveysviranomaiset tiedottavat.

Esimerkiksi Sarah Hunstead havainnollisti muutama kuukausi sitten, millaista tuhoa nappiparisto voi tehdä sisäelimille. Hän asensi nappipariston kanafileen sisälle ja jo puolessa tunnissa tulokset olivat järkyttävät. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat