Äidin kammottavat kuvat havainnollistavat: Tällaista tuhoa nielty nappiparisto voi aiheuttaa

Australialainen äiti ja lasten ensiapujärjestön perustaja Sarah Hunstead jakoi kammottavan kuvan, joka havainnollistaa niellyn patterin aiheuttamia tuhoja elimistössä.

Sarah Hunstead päätti tehdä pienen kotikokeen nähdäkseen, mitä todella tapahtuu, jos lapsi nielee patterin.

Innostus sai alkunsa kauppareissulla. Hänen vanhin tyttärensä huomautti myymälässä havaitsemistaan vauvojen leluista löytyvistä nappiparistoista, Sarah kertoo Kidspot-sivustolle. Lasten käsissä paristoluukut voivat vahingossa aueta ja paristot päätyä suuhun.

Niellyt nappiparistot voivat aiheuttaa tukehtumisen tai ruokatorven vaurioitumisen. Vaikka paristo sujahtaisi vatsaan asti, ei lapsi ole turvassa.

– Päätin, että meidän täytyy näyttää, millaista vahinkoa nämä patterit voivat tehdä, joten laitoin muutaman kanafileen ostoskärryyni, Sarah sanoo.

Patteri syövytti lihapalan

Kotona Sarah laittoi nappipariston kanafileen sisälle ja piti silmällä, millaista jälkeä patteri lihaan aiheuttaa. Äiti tyttärineen nappasi kuvat havainnollistaakseen asiaa muulle maailmalle.

Kun koetta oli kulunut puoli tuntia, vahingot olivat jo silmin havaittavissa. Neljän tunnin kuluttua kanafilee oli selvästi käristynyt nappipariston vuoksi.


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Sarahin viesti on selvä: lapsen vatsalle voisi käydä samoin kuin kanafileelle, jos hän nielisi nappipariston. Vatsan happamissa olosuhteissa nappiparistoista voi vapautua syövyttäviä yhdisteitä, kertoo Terveyskirjasto.

– Tämän on tarkoitus osoittaa, kuinka syövyttäviä nappiparistot ovat, Sarah toteaakin Daily Mailin haastattelussa.

Nielikö lapsi pariston? Toimi näin

Jos lapsen epäilee nielleen pariston, toimi seuraavalla tavalla:

• Jos epäilet, että lapsi on niellyt pariston, tarkkaile lapsen vointia. Älä yritä saada häntä oksentamaan.

• Jos lapsella on nielemis- tai hengitysvaikeuksia tai hän kuolaa, kakoo tai oksentelee, vie lapsi välittömästi sairaalaan.

• Jos lapsi on oireeton, seuraa, tuleeko paristo ulos. Ellei paristo ole tullut ulos kahdessa vuorokaudessa tai jos lapselle kehittyy oireita, vie lapsi lääkäriin.

• Epäselvissä tapauksissa saat toimintaohjeet Myrkytystietokeskuksen päivystyksestä, p. 09 471 977.

Paristokierrätys-sivusto muistuttaa, että kierrätykseen menevät paristot ja akut tulee pitää lasten ja lemmikkieläinten ulottumattomissa. Ennaltaehkäisyn nimissä myös käytössä olevat, nappiparistoja sisältävät esineet tulisi pitää paikassa, johon pienet kädet eivät pääse.


Lue myös:

    Uusimmat