Mainos

Romaniassa vaaditaan korvauksia Nokialta

Nokia on aloittanut neuvottelut vuoden lopussa suljettavan Romanian-tehtaan työntekijöiden kanssa. Työntekijöitä edustava ammattiliittojen keskusjärjestö aikoo vaatia Nokialta korvauksia.

Oppia aiotaan ottaa Bochumista Saksasta, missä Nokia sulki tehtaan 2008 ja siirsi tuotannon nyt suljettavaan Romanian tehtaaseen.

- Keräämme nyt tietoja siitä, miten tilanne eteni Bochumissa Saksassa kun Nokia sulki siellä tehtaan. Yritämme löytää sellaisia ehtoja, jotka toimisivat nyt myös meidän tilanteessamme, toteaa Cartel Alfa -keskusjärjestön varapuheenjohtaja Valentin Ilcas.

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan työntekijät vaativat Nokialta maaliskuulle maksettavien palkkojen lisäksi 10 000 euron korvausta työntekijää kohden. Kun yli 2000 työntekijää jää ilman työtä, summa nousee reiluun 20 miljoonaan. Saksassa korvaussumma oli 10-kertainen.

Romanialaisessa Jucun kylässä mahdolliset korvaukset eivät lohduta.

-Tulevaisuus ei näytä hyvältä, vaikka päättäjämme ovat kertoneet meille, että erilaisia yrityksiä kiinnostaa tulla tänne. Nyt yhtäkkiä kaikki on hiljaista, toteaa Gheorghe Kiss.

Katso Aino Huilajan raportti Romaniasta (Seitsemän uutiset 4.10.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.