Roman Rotenbergiä hiillostettiin Venäjällä Putinin sotatoimien tukemisesta – "Vastaa kyllä tai ei"

Kiekkoliiga KHL:n hallitukseen kuuluva SKA:n päävalmentaja Roman Rotenberg kieltäytyi täysin kommentoimasta, onko seura saanut Venäjän jääkiekkoliitolta käskyn tukea maan sotatoimia Ukrainassa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti torstaina aloittavansa tutkinnan kunniapuheenjohtajansa René Faselin yhteyksistä Venäjään.

Samalla liitto pyysi eettistä lautakuntaa selvittämään myös väitteet, joiden mukaan Venäjän jääkiekkoliitto (FHR) olisi antanut KHL-seuroille määräyksen tukea presidentti Vladimir Putinin sotatoimia Ukrainassa.

Nykyisin myös pietarilaisen SKA:n päävalmentajana toimivalta Roman Rotenbergiltä tivattiin joukkueen ottelun jälkeen vastausta väitteisiin. Myös Suomen kansalaisuuden omaavan Rotenbergin pitäisi, jos kenen, tietää mahdollisista ohjeistuksista. Hän istuu varapuheenjohtajana sekä SKA:n että Venäjän jääkiekkoliiton hallituksessa.

– Urheilu on erillään politiikasta. Minulla ei ole mitään lisättävää siihen, Rotenberg vastasi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa muun muassa MatchTV:n ja Championat -sivustojen mukaan.

Toimittaja kysyi asiasta uudelleen.

– Vielä kerran, olen pahoillani, vastaa kyllä tai ei. Onko FHR:ltä tullut vaatimus tuen antamisesta?

– Meille kaikille urheilu on erillään politiikasta. Me pelaamme jääkiekkoa, Rotenberg jatkoi.

Suomessa osan lapsuudestaan astunut ja ylioppilaaksi kirjoittanut Rotenberg ei ole edelleenkään EU:n pakotelistalla huolimatta läheisistä yhteyksistään presidentti Putiniin. Sama tilanne on hänen veljellään Boris Rotenbergillä.

"Kampanja on pakollinen"

Venäjän jääkiekkoliiton KHL-seuroille antamasta ohjeista uutisoi viime viikolla sport.ru-sivusto. Sen mukaan kaikki KHL-seurat olivat saaneet saman kirjeen FHR:lta.

– Arvon kollegat, Elämme tällä hetkellä vaikeita aikoja. Joka minuutti julkaistaan paljon tietoa kaikissa tietolähteissä, ja valitettavasti hyvin usein nämä uutiset ovat epäuskottavia ja valheellisia, kirjeessä sanottiin.

Kirjeessä kerrottiin hyvin yksityiskohtaisesti, miten Venäjän armeijan tukeminen on tarkoitus tehdä.

– Lähetämme kampanjajulisteita, jotka voi tulostaa ja jakaa esitteinä, lippuina tai A4-papereina. Ääni- ja videomateriaalit ovat myös tervetulleita.

– Huomatkaa, että tämä kampanja on pakollinen ja siitä pitää raportoida, kirjeessä todetaan käskevään sävyyn.

Lue myös:

    Uusimmat