Rolls-Roycen japanilainen haastaja: Toyotan luksuslippulaivassa hyvin epätyypilliset takaovet

Toyota Century SUV: Vievätkö liukuovet Rolls-Roycelta asiakkaita? 2:05
Jos haluat Rolls-Royce Cullinanin näköisen auton, mutta budjetti on puolet pienempi, etkä perusta kaappariovista, kannattaa tutustua Toyotan vaihtoehtoon. Katso videolta, miltä näyttää Century SUV.

Toyota on esitellyt katumaasturiversion Century-edustusautostaan. Auto on näillä näkymin tulossa myyntiin vain Japanissa.

Century SUV on Toyotan vastine Rolls-Royce Cullinanille – tosin huomattavasti huokeampi sellainen. Century on ollut vuosikymmenet yksi Japanin suosituimmista luksussedaneista, mutta nyt brändiperhe laajenee edustusluokan katumaasturilla. Myös legendaarinen sedan jää valikoimiin.

Toyotan TNGA-alustalle rakentuva auto muistuttaa siluetiltaan häkellyttävän paljon Cullinania. Cullinanin kaapparimallisten takaovien sijaan Century SUV:n voi varustaa liukuovilla. GR-varustelutasossa ne ovat vakiona.

Takapenkkiläisille on tarjolla ruhtinaalliset oltavat, sillä autoa ei edes saa viisipaikkaisena. Takaistuimet tuovat mieleen lentokoneiden businessluokan istuimet, ja kyse on käytännössä turvavöillä varustetuista nojatuoleista.

Konepellin alta löytyy yli 400-heppainen ja 3,5-litrainen V6. Kyseessä on ladattava hybridi, ja auton toimintamatka pelkällä sähköllä on valmistajan mukaan reilut 50 kilometriä.

Auton hinta Japanissa tulee olemaan noin 160 000 euron tuntumaan, mikä on hieman alle puolet Rolls-Royce Cullinanin hinnasta Japanissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat