Rockin pahan pojan kuolemasta jo vuosi – aggressiivinen syöpä vei Lemmy Kilmisterin

Vuosi 2015 päättyi synkissä merkeissä, kun musiikkimaailma menetti yhden suosituimmista tähdistään.

Rockyhtye Motörheadin laulaja-basisti Lemmy Kilmister kuoli joulukuun 28. päivä vuonna 2015. Hän oli täyttänyt 70 vuotta vain neljä päivää aikaisemmin.

Pitkään terveysongelmista kärsineen Kilmisterin kuolinsyyksi todettiin lopulta syöpä, rytmihäiriöt ja sydämen vajaatoiminta. Rocktähti oli kuullut syövästään kaksi päivää ennen kuolemaansa, vaikka lääkärit olivat puhuneet kahden-kuuden kuukauden elinajasta.

Kilmisterin yhtyetoverit kertoivat kuolemasta virallisella Facebook-tilillään tuoreeltaan.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Soittakaa Motörheadia kovalla, soittakaa Hawkwindiä kovalla, soittakaa Lemmyn musiikkia KOVALLA. Ottakaa drinkki tai muutama. Kertokaa tarinoita. Juhlikaa elämää, jota tämä ihana, mahtava mies juhli itsekin niin voimakkaasti, yhtyetoverit kirjoittivat.

Vain viikkoja ennen kuolemaansa Kilmister yhtyeineen oli vielä keikkaillut aktiivisesti. Yhtye esiintyi myös Suomessa itsenäisyyspäivänä noin kolme viikkoa ennen Kilmisterin menehtymistä.

Kilmisterin maitotuoteyhtiö Valiolle tekemä maitomainos nousi myös kuoleman jälkeen otsikoihin Suomessa, kun se julkaistiin postuumisti.

Runsaasta alkoholin- ja huumeidenkäytöstään tunnettu Kilmister oli fanien ja muusikkokollegoidensa rakastama. Muun muassa Black Sabbath -tähti Ozzy Osbourne muisteli ystäväänsä koskettavasti Twitter-tilillään kuoleman jälkeen.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hän oli taistelija ja legenda. Nähdään toisella puolella, Osbourne kirjoitti.

Motörheadin fanit puolestaan kunnioittivat idoliaan kokoontumalla sankoin joukoin suosikkitähtensä kantabaarin luo.

Kilmisterin yhtyetoverit julkaisivat tänään kuoleman vuosipäivänä Facebook-sivuillaan muisteluvideon.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat