Robert Heleniukselta vihjailua huippumatsista? Manageri lyö vettä myllyyn ja tekee megapaljastuksen

Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä 1:05
Robert Helenius tyrmäsi Adam Kownackin edellisessä ottelussaan viime vuoden maaliskuussa.

Robert Helenius jakoi hiljattain sosiaalisessa mediassa mielenkiintoisen julkaisun, jossa hän ilmoitti olevansa valmis nyrkkeilemään Andy Ruiz juniorin ja Chris Arreolan välisen ottelun voittajaa vastaan. Ei savua ilman tulta? Heleniuksen manageri Robert Sundman jakaa aiheesta kutkuttavia kommentteja.

Helenius suorastaan mainostaa lauantaina Kalifornian Carsonissa edessä olevaa taannoisen maailmanmestarin Ruizin sekä Arreolan tähdittämää otteluiltaa ja kehottaa katsomaan sitä. 

– Olen valmis voittajaa tai ketä tahansa vastaan! MM-ottelusta unelmoiva Helenius julistaa julkaisussaan. 

Vaikka Ruiz ja Arreola kuuluvat Heleniuksen kanssa saman Premier Boxing Champions (PBC) -promootion alaisuuteen, sopii olettaa, ettei raskaan sarjan suomalaistähti moista julkaisua noin vain iskisi, ellei taustalla olisi jotain muutakin.

Heleniuksen manageri Markus Sundman, onko mahdollisesti viritteillä sellaista, että "Robbe" voisi kohdata Ruizin ja Arreolan välisen huippumatsin voittajan?

– Kaikki on mahdollista, Sundman sanoo MTV Urheilulle.

Onko neuvotteluja ollut?

– En voi sanoa, Sundman aloittaa, kunnes kuitenkin lisää:

– Sanotaan näin, että he kuuluvat samaan leiriin, niin ne on helppoja matseja tehdä.

Sundman myöntääkin viritykset.

– Haemme ottelua nyt, ja se on tekeillä.

– Se tiedetään, että Robbe on valmis lähtemään ihan mihin vaan. Sen takia hän julkaisi tuon, koska hän tietää sen myös. Se on tälle promootiolle helppo ottelu tehdä.

Wilder-ottelu "oli lähellä"

Puheissa on ollut paljon Heleniuksen ja puolalaisen Adam Kownackin mahdollinen uusintaottelu. Helenius tyrmäsi Kownackin maaliskuussa 2020, ja kaksikon revanssia on puitu pitkään.

Sundman sanoo, että Heleniuksella on ollut ottelu moneen kertaan "valmiina", mutta se on kerta toisensa jälkeen siirtynyt. Koronapandemia on hiekoittanut ottelun järjestämistä; Kownacki puhui siitä, että PBC-promootio haluaisi ottelun New Yorkiin ja yleisöä katsomoon.

Sundman muistuttaa, että saman PBC-promootion alle kuuluvat Heleniuksen, Kownackin, Ruizin ja Arreolan ohella muun muassa Charles Martin ja Deontay Wilder.

– Nämä ovat kaikki mahdollisia vastuksia meille.

Wilder listasi itse viime marraskuussa julkaistussa Brian Custerin Last Stand Podcastin jaksossa kiinnostavia vastustajia ja mainitsi yhdeksi heistä Heleniuksen. Sundman tarjoaa nyt mehukkaan paljastuksen: hänen mukaansa Heleniuksen ja Wilderin kohtaaminen "oli lähellä".

WBC-liiton raskaan sarjan MM-titteliä vuosina 2015–20 hallussaan pitänyt yhdysvaltalainen megatähti Wilder on viimeksi otellut viime vuoden helmikuussa, jolloin hän otti uusintaottelussa lukua Tyson Furylta ja menetti mestaruutensa.

– He (Wilderin leiri) ovat vielä oikeudessa Fury-ottelun kanssa, Sundman toteaa.

Sitäkään mahdollisuutta (Heleniuksen ja Wilderin ottelusta) ei ole kuitenkaan kuopattu?

– Ei.

Lue myös:

    Uusimmat