Robert Helenius heitti haasteen maailmanmestarille, moni seuraa suomalaisen esimerkkiä – "Ottelen vaikka ilmaiseksi"

4:45
Nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki arvioi Robert Heleniuksen tilannetta tämän tyrmättyä puolalaisvastustajansa maaliskuussa.

WBC-liiton nyrkkeilyn raskaansarjan mestaruusvyötä hallussaan pitävälle Tyson Furylle ilmaantuu haastajia kuin sieniä sateella.

Tyson Furyn päänahka on haluttua tavaraa juuri tällä hetkellä. Fury ilmoitti alkuviikosta, ettei hänen ja Yhdysvaltalaisen Deontay Wilderin välille kaavailtu kolmas kohtaaminen toteudu. Samalla britti-iskijä kertoi ottelevansa 5. joulukuuta Isossa-Britanniassa.

Furyn vastustaja joulukuun ottelussa ei ole selvillä, mutta halukkaita samaan kehään britin kanssa riittää.

Ensimmäisenä haasteen Furylle ehti heittää Robert Helenius, joka ilmoitti Facebookissa vapauttavansa Furyn mieluusti maailmanmestaruusvyön raskaasta taakasta. Myös suomalaisen manageri Markus Sundman kertoi MTV Urheilulle Heleniuksen olevan valmis Fury-otteluun.

Heleniuksen jälkeen Furylle on ehtinyt muutamassa päivässä ilmaantua haastajia eri puolilta maailmaa.

Otto Wallin haluaa revanssin

Ruotsalainen Otto Wallin katsoo ansaitsevansa mahdollisuuden Furya vastaan. Wallin kärsi ammattilaisuransa toistaiseksi ainoan tappionsa juuri Furylle reilu vuosi sitten. Nyt 21 ottelua ammattilaisurallaan voittanut ruotsalainen haluaisi uusinnan.

– Otto soitti minulle heti luettuaan ottelun  mahdollisesta peruuntumisesta ja sanoi: "Otetaan uusinta. Minä voitan hänet", Wallinin promoottori Dimitri Salita sanoi Sky Sportsille.

Wallinin vuoden takainen tappio Furylle oli tiukka, sillä britti sai ottelussa pahan haavan silmäkulmaansa, ja monien asiantuntijoiden mielestä ottelu olisi hyvin voitu keskeyttää ja Wallin julistaa voittajaksi.

– Kaikista maailmanluokan vastustajista, jotka Fury on peitonnut, mukaan lukien Wladimir Klitshko, Otto jakeli enemmän iskuja ja teki enemmän vahinkoa kehässä kuin kukaan muu, Salita jatkoi.

Wallin on WBC:n rankingissa 21:sa, Heleniuksen sijoitus on 17:s.

Ottelee vaikka ilmaiseksi

Furyn Yhdysvaltain asioita hoitava promoottori Bob Arum kertoi Furyn ilmoituksen jälkeen tämän vastustajan löytyvän todennäköisesti WBC-liiton 15 parhaan iskijän joukosta. Vaihtoehtoja ei ole monia, sillä Arumin mukaan vain viidellä iskijällä ei ole sovittuna ottelua seuraavien kuukausien ajalle.

WBC-rankingin kymmenes Michael Hunter olisi sanojensa mukaan valmis kehään joulukuussa, mutta ei usko ottelun toteutuvan.

– En usko, että nousen kehään Tyson Furyn kanssa, koska on olemassa helpompia otteluita. He valitsevat mieluumminen helpomman vastustajan, mutta eihän sitä koskaan tiedä, Hunter sanoi Talksportin mukaan.

– Olen mielestäni suurempi uhka kuin alkuperäinen vastustaja Deontay Wilder. Olen paras heidän listallaan, mutta voin taata sen, että he valitsevat helpoimman tai pehmeimmän vastustajan. Tässä ei ole enää kyse parhaista iskijöistä ottelemassa vastakkain.

Rahasta Hunterin saaminen Furyn vastustajaksi ei ole kiinni. Ainakaan, jos on uskominen miehen omia sanoja.

– Ottelen vaikka ilmaiseksi. En tarvitse mitään ottelusta Tyson Furya vastaan. He voisivat säästää suuret summat, mutta silti he eivät ottele minua vastaan.

Viimeisimpänä australialainen Demsey McKean ilmoitti haluavansa nuorattuun neliöön Furyn kanssa. 18 ottelua ammattilaisena iskenyt ja kaikki otteluistaan voittanut McKean on WBC-liiton rankingissa sijalla 38.

– Pitää olla valmiina, jotta voi voittaa, joten miksipä ei. Ottelen ketä vastaan tahansa. Olen taistelija. Meillä molemmilla on irlantilaiset juuret, mikä tekisi siitä toteutuessaan siistin tapahtuman, joten miksi ei, McKean sanoi Britishboxingnews-sivuston mukaan.

Muita Furyn mahdollisina vastustajina esiin nostettuja nyrkkeilijöitä ovat muun muassa Oscar RivasEfe Ajagba ja Agit Kabayel, jotka kaikki löytyvät WBC-rankingista 15 parhaan joukosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja