Huippumanageri avaa WBA-liiton tittelisekoilua ja antaa herkullisen arvion Robert Heleniuksen tulevaisuudesta – ”Hän saa mahdollisuuden”

4:29
Robert Helenius painotti huhtikuussa MTV Urheilun haastattelussa, että nälkää edetä uralla löytyy yhä.

Maaliskuussa Adam Kownackin tyrmännyt Robert Helenius sai voitollaan yllättäen WBA-liiton kultamestarin tittelin. Nyrkkeilymanageri Mike Borao uskoo Heleniuksen nousevan liiton ykköshaastajaksi.

Robert Helenius tyrmäsi monen yllätykseksi puolalaisen Adam Kownackin maaliskuussa New Yorkissa. Raskaansarjan taistoa mainostettiin ennakkoon WBA-liiton niin sanottuna eliminator-otteluna, jonka voittajalle avautuisi paikka liiton mestarin, Anthony Joshuan ykköshaastajana.

Kun WBA huhtikuun alussa päivitti rankinglistansa, odotti Heleniusta ja nyrkkeilymaailmaa yllätys. Suomalainen oli merkitty listalla liiton ”kultamestariksi” (Gold Champion). Edellä olivat supermestari Anthony Joshuan ykköshaastajaksi kirjattu ”väliaikainen mestari” (Interim Champion) Trevor Bryan ja ”maailmanmestari” (World Champion) Manuel Charr.

Heleniuksen leirissä tieto kultamestarin tittelistä otettiin yllättyneenä vastaan.

– Ei sellaisesta tittelistä ollut puhetta, vaan se oli eliminaattoriottelu, mikä tarkoittaa, että voittajasta tulee ykköshaastaja, manageri Sundman ihmetteli MTV Urheilulle.

Muun muassa raskaan sarjan entisen maailmanmestarin Charles Martinin managerina toimiva Mike Borao on nyt valottanut Heleniuksen tilannetta. Borao kertoi The Ring TV:n podcastissa keskustelleensa WBA:n kanssa Heleniuksen Kownacki-ottelun panoksesta ennen ja jälkeen ottelun.

Molemmilla kerroilla välittynyt tieto oli sama: voitto ei ole automaattinen tae ykköshaastajan pallille. Boraon mukaan WBA-liiton hallituksen tulee joka tapauksessa äänestää ykköshaastajasta. Tuossa äänestyksessä myös Heleniuksen nimi on mukana.

– Ymmärtääkseni äänestyksessä olisivat mestarit.

Borao pitää todennäköisenä, että Helenius on vahvoilla äänestyksessä. Bryan ei ole otellut pian kahteen vuoteen ja Charrin edellisestä ottelusta on kulunut kaksi ja puoli vuotta. Heleniuksen näytöt taas puhuvat puolestaan. Voittamaton Kownacki oli noussut WBA:n kärkihaastajien joukkoon ennen maaliskuun kohtaamista. Boraon mielestä valinnan pitäisi olla selvä.

– Robert tyrmäsi juuri yhden arvostetuimmista kavereista koko lajissa, Borao muistuttaa.

– Kun aika tulee, uskon, että WBA tekee oikean ratkaisun ja äänestää Robertia ja hän saa mahdollisuuden otella supermestaria Joshuaa vastaan.

Aivan lähiaikoina Helenius tuskin Joshuan kanssa kehään on pääsemässä. Joshuan on seuraavaksi tarkoitus puolustaa mestaruusvöitään bulgarialaista Kubrat Pulevia vastaan ottelussa, joka siirtyi koronaviruksen takia tulevalta kesältä tulevaisuuteen. 

Borao uskookin Heleniuksen ottelevan vielä ennen Joshuan kohtaamista, mutta muistuttaa, ettei nyrkkeilyssä mikään ole varmaa.

– Hän (Helenius) saattaa päätyä ottelemaan häntä vastaan seuraavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja