Robert Heleniukselta mehukas kommentti Anthony Joshuasta: "Tarkoittaisi sitä, että Suomi saisi uuden maailmanmestarin"

4:29
Videolla Tulosruudun juttu Robert Heleniuksesta.

Nyrkkeilijä Robert Helenius on kerännyt itselleen aimo annoksen itseluottamusta maaliskuisesta ottelustaan, jossa hän tyrmäsi Adam Kownackin New Yorkissa.

36-vuotias Helenius tuotti puolalaiselle tämän uran ensimmäisen tappion ja järkytti koko nyrkkeilymaailmaa.

WBA-liiton raskaan sarjan kultamestariksi voitolla julistettu Helenius haluaisi seuraavaksi kohdata hallitsevan maailmanmestarin, supertähti Anthony Joshuan.

– Jos ottelen Joshuaa vastaan, se tarkoittaisi sitä, että Suomi saisi uuden maailmanmestarin, Helenius uhkuu BoxingScene.comille.

Helenius on sparrannut Joshuaa urallaan useita kertoja ja tuntee isokokoisen britin taidot.

– Siitä tulisi erittäin mielenkiintoinen ottelu. Uskon, että se sopisi minulle hyvin. Olen sparrannut häntä, joten tunnen häntä hieman. Hän on hyvä tyyppi. Pidän hänestä paljon. Mutta hän seisoo minun tielläni mestaruuteen, joten minun on pudotettava hänet, Helenius suunnittelee.

Kownackin ja Heleniuksen välisen ottelun piti alun perin olla niin sanottu eliminaattoriottelu, jossa määritetään Joshuan virallinen ykköshaastaja WBA-liitossa. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun kaikkien yllätykseksi voiton otti Kownackin sijaan suomalaisiskijä.

On toistaiseksi yhä epäselvää, onko Helenius WBA-liiton kultamestarin statuksen ohella Joshuan ykköshaastaja.

– Uskon, että kun aika koittaa, WBA tekee oikein ja julistaa Robertin pakolliseksi haastajaksi Anthony Joshualle, Heleniuksen manageri Markus Sundman sanoo.

WBA:n nykyisillä listoilla rankingin kärjessä on yhdysvaltalainen Trevor Bryan. Saksan Manuel Charr pitää Heleniuksen tavoin hallussaan WBA-liiton eräänlaista alemman tason MM-titteliä, mutta ei ole otellut yli kahteen vuoteen.

– Charr ja Bryan eivät todellakaan ansaitse MM-ottelua enemmän kuin Robert. Kumpikaan heistä ei ole voittanut edes lähelle saman kaliiperin vastustajaa kuin Kownacki, Heleniuksen neuvonantaja Mike Borao sanoo BoxingScene.comille.

WBA-liiton titteliottelua ennen usean liiton mestarilla Joshualla olisi jonossa kuitenkin IBF- ja WBO-liittojen MM-vöiden puolustaminen.

Jos Joshua kuitenkin päättää puolustaa WBA-mestaruuttaan, Helenius sanoo olevansa valmis kohtaamiseen.

– Siitä tulisi samanlaista kuin Barclays Centerissä (Kownackia vastaan).

– Alussa olisi ensin buuausta ja sen sellaista. Sitten kun ottelu jatkuu, tulee aivan hiljaista, Helenius lataa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja