Mainos

RKP:n Anna-Maja Henrikssonin nettikolumni: "Suomalaiset ansaitsevat hallituksen, joka kykenee yhteistyöhön"

Viime sunnuntain eduskuntavaaleissa kansa valitsi uuden eduskunnan, jossa naisten määrä, 94, on korkeampi, kuin koskaan aikaisemmin. Poikkeuksellisesti mikään puolue ei onnistunut saamaan yli 20 prosenttia äänistä. Tämä tulee suuresti vaikuttamaan hallituksen muodostamiseen, ja monet ovatkin ennustaneet hankalia hallitusneuvotteluja, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kirjoittaa nettikolumissaan.

Tällä hetkellä meillä on kolme puoluetta, joiden kannatustasot ovat lähellä toisiaan: SDP, Perussuomalaiset ja Kokoomus. Suurin puolue SDP tulee saamaan hallitustunnustelijan tehtävän. Keskusta teki ennätyksellisen huonon vaalituloksen ja puoluejohtaja Juha Sipilällä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin luopua puheenjohtajan paikasta.

Lisäpaikka Vaasan vaalipiirissä

RKP teki hyvän vaalituloksen. Näissä vaaleissa nousimme suurimmaksi puolueeksi Vaasan vaalipiirissä saamalla 21,1% äänistä. Tulos on historiallinen.

Tämän myötä saimme lisäpaikan Vaasan vaalipiiristä, joten nyt meillä on neljä edustajaa sieltä. RKP teki myös erittäin hyvän tuloksen Varsinais-Suomessa.

Pessimistit olivat etukäteen arvioineet, ettei meillä vaalien jälkeen olisi edustajaa Varsinais-Suomen vaalipiiristä, mutta onnistuimme yli odotusten! Valitettavasti menetimme täpärästi yhden paikan Uudellamaalla. Näin ollen Ruotsalainen eduskuntaryhmä jatkaa kymmenen edustajan voimin eduskunnassa.

"Suomalaiset ansaitsevat hallituksen, joka kykenee yhteistyöhön"

Ennen vaaleja sekä puolueet että media ovat halunneet tuoda esille puolueiden välisiä erimielisyyksiä. Vaalikeskusteluiden joskus ärhäkkäästäkin keskusteluilmapiiristä huolimatta suomalaiset ansaitsevat nyt hallituksen, joka kykenee tekemään yhteistyötä, kantamaan vastuuta ja viemään maatamme eteenpäin.

Suomen kansa ansaitsee hallituksen, jossa hallituspuolueet luottavat toisiinsa ja haluavat tehdä työtä yhdessä. Luottamuksen on oltava keskiössä hallituksen toiminnassa. Riitojen sijaan tarvitsemme nyt enemmän yhteistyötä.

Tapahtumarikas kevät tulossa

Kevät on ollut ja tulee olemaan poliittisesti erittäin tapahtumarikas. Eduskunta- ja EU-vaalien jälkeen koittaa Suomen EU-puheenjohtajuus ja tämä tehtävä meidän on hoidettava hyvin. Se edellyttää, että saamme nopeasti toimintakykyisen hallituksen. Olisi toivottavaa, että hallitus voisi astua virkaan heti EU-vaalien jälkeen kesäkuun alussa.

Politiikassa on kyse yhteiskunnan rakentamisesta, arvoista ja kyvystä kompromisseihin ja ratkaisujen löytämiseen. Harvoin asiat ovat niin mustavalkoisia, kuin annetaan ymmärtää. Siksi helpon vastauksen hakeminen monimutkaiseen kysymykseen ei yleensä johda mihinkään.

Tällaisen hallituksen RKP haluaa

RKP haluaa nähdä hallituksen, jossa korostuu toimintakyky ja sisäinen luottamus. Hallitus, joka keskittyy Suomelle tärkeisiin kysymyksiin. Lisää työpaikkoja, järkevä sote- ja sotu-uudistus, perhevapaauudistus, toimiva vanhustenhuolto, panostukset koulutukseen ja tutkimukseen sekä vastuullinen talouspolitiikka.

Lapsiköyhyys on Suomessa kasvanut ja tähän ongelmaan pitää puuttua. Myös ne eläkeläiset, jotka sinnittelevät kaikista pienimmillä eläkkeillä, ansaitsevat parempaa. Suomen on oltava avoin, demokraattinen maa, joka puolustaa kaikkien ihmisten yhtäläistä arvoa.

Meidän on oltava aktiivisia pohjoismaisella kentällä, tehtävä työtä vahvan EU:n puolesta ja ylipäätään oltava aktiivinen kansainvälinen toimija. Maailmanlaajuiset haasteet kuten ilmastonmuutos ja pakolaisuus vaativat globaaleja ratkaisuja. Siihen tarvitaan aktiivista Suomea. RKP on valmis kantamaan vastuuta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja