Ristomatti Hakolan 33 sprinttikisan ja lähes kuuden vuoden putki katkesi – "Käsinä kaksi puutarhaletkua, oikein löysää makaronia"

Jari Isometsän mukaan Tour de Skin on reagoitava lukuisiin poisjäänteihin:"Jotain on pakko tehdä" 4:47
Jari Isometsä arvioi Tour de Skin asetelmia.

Ristomatti Hakola karsiutui maastohiihdon maailmancupin sprinttikilpailun erävaiheesta ensimmäistä kertaa lähes kuuteen vuoteen, kun hän oli 40:s Tour de Skin avanneessa vapaan sprintissä Italian Toblachissa lauantaina. 

Vahvana sprintterinä tunnettu Hakola on totuttu näkemään erävaiheessa, sillä hän oli selvittänyt 33 sprinttikarsintaa peräjälkeen maailmancupissa. Edellinen karsiutuminen – niitä on uralta kaksi – oli maaliskuuta 2013, kun Hakola oli 21-vuotias.  

– Kun käsinä on kaksi puutarhaletkua, oikein löysää makaronia, niin ei vaan pääse mihinkään. Vaikea sanoa, mikä on homman nimi. Kyllä sitä varmaankin tämä ilta mietitään, että mitä on tullut tehtyä ja mitä pitäisi tehdä, Hakola kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa

Hakola hiihti viime kaudella viisi finaalipaikkaa yhdeksässä maailmancup-startissa, minkä lisäksi hän oli kuudes olympialaduilla. Tämän kauden sprinttitulokset ovat 11:s, 6:s, 27:s ja nyt 40:s. 

– Ei nyt kaikki ole ihan kunnossa tällä hetkellä. Katsotaan huominen, ja jos sitten Val Müstairissa (vapaan sprintti) ei pääse mihinkään, niin kotiin treenaamaan ja lepäämään, uutta nousua siitä, Hakola summaa. 

Toblachin sprintin erävaihe alkaa Suomen aikaa klo 15.30. Ainoana suomalaisena mukana on Krista Pärmäkoski

Lue myös:

    Uusimmat