Mainos

Ristiinan juomavedestä löytyi kolibakteereja

Kaikkien verkostosta vetensä ottavien on toistaiseksi keitettävä juomavetensä ja ruuanvalmistukseen käyttämänsä vesi. Bakteerit voivat aiheuttaa vatsavaivoja, oksentelua ja lievää kuumeilua.

Eteläsavolaisen Ristiinan kunnan vesijohtovedestä on löytynyt suolistoperäisiä kolibakteereja. Bakteereja löytyi kaikkialta vesijohtoverkostosta. Kaikkien verkostosta vetensä ottavien on toistaiseksi keitettävä juomavetensä ja ruuanvalmistukseen käyttämänsä vesi.

Bakteerilöydös varmistui tänä aamuna. Kolibakteerien epäillään kulkeutuneen vesijohtoveteen runsaiden sateiden myötä. Ristiinassa on aloitettu vesijohtoveden klooraus.

Vesijohtoverkostosta on löytynyt suolistoperäistä E.coli-bakteeria sekä koliformisia bakteereja.

-Bakteerit havaittiin valvontatutkimuksissa tänään. Niitä on saattanut esiintyä jo aiemmin, kertoo Mikkelin kaupungin terveystarkastaja Kalle Nieminen.

Niemisen mukaan raakavesi osoittautui tutkimuksissa puhtaaksi, samoin kuin verkostoon lähtevä vesikin.

-Selvitämme, mistä bakteerit ovat verkostoon päässeet. Näytteitä otetaan päivittäin eri puolilta verkostoa ja kloorausta jatketaan niin kauan kuin vesi on puhdasta, toteaa Nieminen.

Ristiinan kunnan vesijohtovettä käyttää noin 3250 ihmistä. Löydetyt bakteerit voivat aiheuttaa muun muassa vatsavaivoja, oksentelua ja lievää kuumeilua.

Juomavesivesi edelleen keitettävä Riihimäellä

Kolibakteereja löytyi viimeksi eilen Riihimäeltä. Riihimäen terveysviranomaiset suosittelevat edelleen talousveden keittämistä.

Kun tieto tapahtuneesta levisi, tuli terveyskeskukseen useita yhteydenottoja, mutta tilanne on myös näiltä osin rauhoittunut, kertoo terveyskeskuslääkäri Antti Koivisto.

Kolibakteerit ovat todennäköisesti peräisin yhdestä Herajoen vedenottamon pohjavesikaivosta, jonne Vantaanjoen tulvan aikana pääsi pintavettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.