Riskimaiden rekkakuskien karanteeni, Tornion vuotava raja... – ministeriö tuskailee MTV:lle, miten uusien koronarajoitusten porsaanreiät aiotaan paikata: "Iso tehtävä"

Kaikki riskimaista saapuvat määrätään pakolliseen karanteeniin – sakon tai vankeuden uhalla 1:50
Kaikki riskimaista saapuvat määrätään pakolliseen karanteeniin – sakon tai vankeuden uhalla

Maanantaina päätettyjen uusien koronatoimien toteuttamista valmistellaan nyt täyttä häkää. Käytännössä mitään valmista listaa maanantaina päätettyjen tiukempien koronatoimien käytännön vaikutuksista ei vielä ole.

STM:n valmiusjohtaja Pekka Tulokas kertoo MTV Uutisille, että jatkuvasti koolla olevat työryhmät valmistelevat nyt toimet, miten esimerkiksi riskimaista saapuvan tavaraliikenteen kuljettajien karanteeni voitaisiin toteuttaa, ja miten elintärkeän rahtiliikenteen toimivuus voidaan samalla turvata.

– Tavaraliikenteen osalta tulee olemaan kohtuullisen haastavaa. Rekkahan on voinut kuorman tuotuaan Suomeen ajaa myös muutaman keikan Suomen sisällä ja se on kohtuullisen iso tehtävä, miten karanteeni pystytään sitten toteuttamaan.

Vastaavaa työtä joudutaan tekemään nyt kiivaasti myös länsirajan osalta, jossa liikenne on koronarajoituksista ja suosituksista huolimatta vilkasta. Ruotsin vastaisen rajan osalta työryhmällä on viikko aikaa saada malli valmiiksi.

– Pelkästään Torniossa on viikkotasolla noin 120 000 kappaletta rajanylityksiä eli volyymit ovat todella isoja, Pekka Tulokas havainnollistaa tilanteen laajuutta.


THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen totesi eilen tiedotustilaisuudessa, että niin ikään ruotsinlaivoilta tuleville sovelletaan pakkokaranteenia. Riskimaista palaaville voidaan myös määrätä pakollisia koronatestejä.

Lue myös:

    Uusimmat