Mainos

Risikko: Palveluja suunnattava köyhille perheille

Peruspalveluministeri Paula Risikon mielestä äitiyden, vanhemmuuden ja perheen tukemiseksi tarvitaan nykyistä enemmän matalan kynnyksen palveluja. Hän katsoo, että erityisesti perus- ja lähipalveluja sekä ensisijaisia etuuksia on vahvistettava.

- Perheen heikko toimeentulo näkyy valitettavan usein myös perheen terveydessä, ministeri Risikko totesi valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa tänään.

Ministeri muistutti, että tekemistä riittää vielä, vaikka naisten, äitien ja lasten terveydestä voidaan Suomessa olla ylpeitä.

- Vaikka olemme menestyneet kansainvälisissä vertailuissa ja vaikka meillä on vahva julkinen terveydenhuolto, kaikkien saatavilla olevat palvelut, hyvin toimivat neuvolapalvelut sekä kattava rokotusohjelma, parannettavaa on.

Risikko on huolestunut hyvinvointi- ja terveyseroista ja pitää niitä liian suurina perheiden välillä. Ministeri painottikin, että sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuus, laatu ja kohtuullinen hinta on varmistettava myös tulevina vuosina, jolloin julkisen talouden huonosta tilasta ja väestön ikääntymisestä johtuvat haasteet korostuvat.

Risikon mukaan vain helposti saatavilla ja toimivilla palveluilla sekä riittävillä etuuksilla voidaan ehkäistä terveys- ja muiden hyvinvointierojen kasvu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.