Ripusta seinälle myös muita kuin maalauksia - poimi vinkit

Seinille ripustettavien taulujen ei aina tarvitse olla maisemamaalauksia kultakehyksissä. Seinille voi ripustaa mitä vaan. Kokeile näitä Lifestylen Koti-toimituksen ideoita.

Kehystä esimerkiksi kirjailtu patalappu tai tulosta mietelauseita. Myös koriste-esineitä ja koruja voi ripustaa taulujen joukkoon.


Vanhoja painoseuloja voi myös hyödyntää. Jos et halua laittaa niihin koukkuja, voit asetella ne lattialle, rappusiin, huonekalujen päälle tai tauluhyllyille.


Etsi kirpputoreilta tai antikvariaateista vanhoja sanomalehtiä ja aikakausilehtiä. Kehystä koko lehti, kansi  tai niistä otettuja mainoksia. Laita esimerkiksi keittiöaiheiset mainokset keittiöön ja kosmetiikkamainokset kylpyhuoneeseen tai vessaan.


Myös uusista aikakausilehdistä tai taidelehdistä voi ottaa talteen kuvia ja kehystää ne.

Silmää miellyttäviä taide- tai valokuvakortteja voi laittaa valokuvakehyksiin ja ripustella seinälle yksittäin tai ryhmässä. 


Kortteja voi laittaa seinälle myös sinitarralla joko yksittäin muiden taulujen sekaan tai sitten isompana kollaasina. Myös ahtaat paikat mihin vähänkään isommat taulut eivät mahdu, on postikortit helppo ja pieni piristys. Kokeile kiinnittämistä myös koristeellisella teipillä. Älä kuitenkaan teippaa tapettiin.


Puutarhaharrastelijat laittavat seinille kuvia vanhoista kasvioista tai kuivattavat ja prässäävät itse kukkia kehyksiin laitettavaksi. Vanhoja kasvioita löytyy esimerkiksi antikvariaateista.


Muita seinille sopivia ovat pelkät kauniit kehykset, vanhat lautaset, pienet pitsiliinat kehyksissä, vanhoja paperinukeja tai kiiltokuvia. Valitse mieleinen tai tee kehyksiin kollaasi.


Kokeile myös taulujen sommittelemista rappusiin, lattialle, huonekalujen päälle, kirjahyllyyn, tauluhyllyille tai laita katon rajaan vaijeri mihin ripustaa tauluja.

Lue myös:

    Uusimmat