Rintasyöpää sairastava Hollywood-tähti Olivia Munn meni naimisiin

Olivia Munn avioitui puolisonsa kanssa.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä ja malli Olivia Munn avioitui viikonloppuna kumppaninsa koomikko John Mulaneyn kanssa. Pariskunta järjesti pienimuotoisen seremonian ystävänsä kotona New Yorkissa. 

Pariskunnalla on 2-vuotias poika. 

Munn kertoi keväällä Instagramissa, että hänellä diagnosoitiin viime vuonna rintasyöpä.

Sairaus löytyi lääkärin arvioitua hänen rintasyöpäriskinsä ja lähetettyä hänet jatkotutkimuksiin. Munn kävi magneettikuvassa, ultraäänitutkimuksessa ja biopsiassa, joka lopulta paljasti aggressiivisen ja nopeasti etenevän syövän hänen molemmista rinnoistaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Munn kertoi postauksessaan tehneensä helmikuussa 2023 syöpägeenitestin, josta hän sai puhtaat paperit myös kaikkein yleisimmän rintasyöpägeenin osalta. Samana talvena hän sai normaalin tuloksen mammografiatutkimuksesta.

Näyttelijä jäädytti munasolujaan vain viikkoja sen jälkeen, kun hän sai tietää sairastavansa rintasyöpää. Hän kertoi asiasta Voguelle.

Munn kertoi, että on pakastanut munasolujaan kolmella eri kerralla: 33-, 39- ja 42-vuotiaana. Viimeisin kerta oli juuri rintasyöpädiagnoosin jälkeen.

– On mielenkiintoista, että 33-vuotiaat munasoluni olivat loistavia. Mutta entä 39-vuotiaat munasoluni? Mikään niistä ei toiminut. Kun ikääntyy, yhdessä kuussa voi olla loistavat munasolut, toisessa ei niinkään, Munn kertoi muotilehdelle.

Näyttelijän lääkäreiden mukaan rintasyöpähoidot, kuten kemoterapia ja sädehoito, voivat haitata merkittävästi henkilön kykyä saada lapsia ja joissakin tapauksissa poistaa mahdollisuuden kokonaan. Munnin hoitoon kuului, että hänen kehossaan aloitettiin tarkoituksella vaihdevuodet.

Ennen kuin Munn aloitti hoidot täysillä, hän kertoi Voguelle keskustelleensa miehensä kanssa siitä, että hoidot keskeytettäisiin hetkeksi, jotta hän voisi pakastaa munasolujaan vielä kerran. Huolimatta siitä, että munasolujen keräämiseen tarvittavien hormonien ottaminen voi johtaa uusien syöpäsolujen kasvuun, Munn päätti pakastaa munasolujaan.

– Halusimme vain muutaman munasolun lisää. Minun iässäni yksi kymmenestä munasolusta on terve, ja toivoimme, että saisimme tästä noutokerrasta yhden alkion, Munn selvensi.

Lähde: People.

Lue myös:

    Uusimmat