Mainos

Rikostoimittaja Hyvinkään tapahtumista: Äärimmäisen raukkamainen teko

MTV3 Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ruotii kovin sanoin Hyvinkäällä viikonloppuna tapahtunutta ampumistapausta. Sipilän mukaan perjantain ja lauantain välisenä yönä sattuneet surmat kertovat ampujan kärsimistä syvistä ongelmista.

– Tämä oli äärimmäisen raukkamainen teko. Eihän tällaisten tekojen tekijät eivät ansaitse koskaan mitään kunnioitusta, vaan syvää halveksuntaa.

"Kyse on ihmisistä, joiden ajattelua emme ymmärrä"

Teon motiivi on yhä osittain pimennossa. Poliisi on tutkimuksissaan puhunut arvoituksellista impulsseista, joita tekijällä on mahdollisesti ollut.

– Poliisi on kertonut, että ajatus tekoon syntynyt saman päivän aikana. Ehkä siinä oli joku koettu syvä vääryys, joka piti siinä baarikadulla kostaa, Sipilä arvioi Seitsemän uutisissa.

Sipilän mukaan tekijän motiivin selvittäminen ei rikosoikeuden kannalta ole sinänsä tärkeää, käräjäoikeus voi langettaa tuomion ilman sitäkin. Hän toteaa, että suomalainen yhteiskunta motiivin teolle kuitenkin tarvitsee.

– Jos ajatellaan että ihmisiä voidaan salamurhata keskellä kaupunkia ilman syytä, niin sehän on täysin kestämätön tilanne. Sen takia olisi tärkeää, että joku syy tälle saataisiin. Mutta huono puoli näissä on aina se, että kyse on ihmisistä, joiden ajattelua emme ymmärrä, jolloin ne motiivit voivat jäädä pimentoon.

Ei silkka päähänpisto

Vaikka teon motiivi on yhä pimennossa, silkkana päähänpistona Sipilä ei tapahtunutta kuitenkaan pidä.

– Tällaiset teot eivät tule päähänpistona todellakaan, vaan kertoo siitä että siellä on jotain syvemmälle meneviä ongelmia.

Sipilä näkee, että tapahtumien taustalla kytee tietynlainen ilmiö, jossa yksilön rooli yhteiskunnassa on korostunut aina vaan isommaksi.

– Miljoonat ihmiset kokevat vastoinkäymisiä, mutta sitten on kourallinen niitä jotka eivät osaa käsitellä niitä, vaan saavat sellaisen ajatuksen, että nyt on oikein näyttää muille. Ja sitten tehdään tällaisia julmia tai vielä julmempia henkirikoksia. Tämä kertoo siitä, että näiden ihmisten todellisuus on täysin vinksahtanut.

Katso Jarkko Sipilän studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 28.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.