Mainos

Riita kotiinlähdöstä johti paloittelumurhiin

Oikeus ei uskonut, että Vantaan paloittelusurmissa olisi ollut kyse hätävarjelusta. Vantaan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina kaksi miestä kahdesta murhasta elinkautiseen.

Murhat tehtiin kesäkuussa rikollisjärjestö United Brotherhoodin silloisissa kerhotiloissa Vantaan Pähkinärinteessä.

Uhrit olivat menneet jengitiloille aamuyöllä. Syyttäjä kertoi oikeudessa, että toinen miehistä oli koevapaudessa elinkautisestaan ja meni kerhotiloille kysymään, voisiko hän juhlia siellä pian koittavaa vapautumistaan. Mukana oli hänen lapsuudenystävänsä. Kumpikaan heistä ei poliisin mukaan kuulunut jengiin.

Vierailu jatkui kerhotiloissa drinkkejä juomalla, mutta jossain vaiheessa kaksikon haluttiin poistuvan. Sen vauhdittamiseksi nuorempi tuomituista tönäisi vieraita. Syyttäjä epäilee, että tästä sikisi riita, joka vei vieraiden hengen.

Uhrit löydettiin heinäkuussa paloiteltuina jätesäkeistä. Toinen vainajista löytyi maastosta Nurmijärveltä ja toinen Espoosta. Keskusrikospoliisi oli pyytänyt aiemmin yleisön apua hakiessaan näitä kadonneita miehiä.

Pöytä päin kuulustelijaa

Oikeus piti tekoja raakoina. Nuorempi tekijöistä kertoi lyöneensä paniikissa viidakkoveitsellä itsepuolustukseksi, kun vieraat olivat hyökänneet hänen kimppuunsa. Toinen puolestaan kiisti olleensa huoneessa tekohetkellä.

Oikeus ei uskonut tätä, vaan piti kaksikkoa syyllisinä murhiin. Se arvioi, että teoissa käytetty väkivalta oli niin raakaa, ettei tekoja voi mitenkään pitää hätävarjeluna.

Oikeus tuomitsi Vesa Juhani Kososen, 42, ja Petri Markus Juhani Mäkisen, 32, elinkautiseen kahdesta murhasta. Kosonen tuomittiin lisäksi muun muassa Mäkisen pahoinpitelystä ja virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta. Oikeuden mukaan Mäkisen pahoinpitely liittyy mahdollisesti siihen, että Mäkinen oli pahoinpidellyt naisystäväänsä aiemmin. Kosonen ja Mäkinen eivät ole halunneet kertoa keskinäisestä selkkauksestaan mitään.

Oikeuden mukaan Kosonen on ollut korkeassa asemassa United Brotherhoodissa ja Mäkinen puolestaan kokelas. Kaksikko on kiistänyt jäsenyytensä.

Kosonen oli suuttunut myös kuulustelijalleen ja tempaissut pöydän poliisia kohden, kun elokuussa häneltä kyseltiin Pähkinärinteen tapahtumista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.