Richard Lewisin kuolinsyy on vahvistettu – näyttelijä Jamie Lee Curtis jakoi koskettavan muistokirjoituksen häntä auttaneelle koomikolle

Koomikko-näyttelijä Richard Lewis kuoli kotonaan Los Angelesissa sydänpysähdyksen seurauksena 27. helmikuuta.

Koomikko-näyttelijä Richard Lewisin virallinen kuolinsyy on vahvistettu vain muutama päivä sen jälkeen, kun hän menehtyi 76-vuotiaana. The Blastin saaman kuolintodistuksen mukaan Jäitä hattuun -tähti kuoli sydänpysähdyksen seurauksena 27. helmikuuta kello 21.22 kotonaan Los Angelesissa.

Asiakirjassa kerrotaan Parkinsonin taudin olevan toissijainen kuolinsyy. Lewis ilmoitti Parkinson-diagnoosistaan viime huhtikuussa ja suunnitelmastaan vetäytyä stand up -komiikan parista.

Brooklynissä vuonna 1947 syntynyt Lewis nousi kuuluisuuteen komediamaailmassa 1970-luvun alussa. Hän oli tunnettu neuroottisesta ja itseironisesta tyylistään, ja hänen esityksensä käsittelivät usein muun muassa alkoholin väärinkäyttöä ja kamppailua mielenterveyden kanssa.

Myöhempinä vuosinaan hän tuli nuoremmille sukupolville tutuksi vierailevasta roolistaan Jäitä hattuun -sarjassa elinikäisen ystävänsä Larry Davidin rinnalla, missä hän näytteli puoliksi fiktiivisiä ja liioiteltuja versioita itsestään. Lewis esiintyi sarjassa yli 40 jaksossa 24 vuoden aikana, mukaan lukien vuoden 2000 pilottijakso.

David julkaisi tällä viikolla sydäntäsärkevän kunnianosoituksen Lewisille.

– Richard ja minä synnyimme kolmen päivän välein samassa sairaalassa, ja suurimman osan elämästäni hän on ollut minulle kuin veli. Hänellä oli se harvinainen yhdistelmä, että hän oli hauskin ihminen ja samalla suloisin. Mutta tänään hän sai minut nyyhkyttämään, enkä anna sitä hänelle koskaan anteeksi, David kirjoitti X:ssä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lewis, joka kertoi avoimesti 30 vuotta kestäneestä raittiudestaan, sai kiitosta myös väsymättömästä omistautumisestaan muiden auttamiselle.

– Richard Lewis auttoi ihmisiä nauramaan ja hän auttoi ihmisiä parantumaan väsymättömän uskonsa kautta raittiuteen. Nauru voi loppua, mutta paraneminen ei koskaan. Se on toipumisen, toveruuden ja solidaarisuuden voima, ja sitä on saatavilla kaikkialla kerralla. Puhelinsoiton päässä. Lepää tietäen, että autoit ihmisiä, Richard. Ennen kaikkea minua, näyttelijä Jamie Lee Curtis kirjoitti Instagramissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lewis ja Curtis näyttelivät yhdessä Anything but love -tilannekomiikkasarjassa vuosina 19891992. 

Lewisiä jää kaipaamaan hänen vaimonsa Joyce Lapinsky, jonka kanssa hän oli naimisissa vuodesta 2005.

Lähde: Daily News

Lue myös:

    Uusimmat