Rennon letkeä Daniel Ståhl paiskasi helposti finaaliin – tiesi tarkkaan Suomen ja Ruotsin välisen mitalitilanteen: ”Juu, hyvä Matti!”

Kiekonheittäjä Daniel Ståhl ei homehtunut kauaa Tokion olympiastadionilla perjantaiaamun karsinnassa. Ruotsalainen nakkasi karsintarajan helposti ensimmäisellään rikki ja lähti valmistautumaan mitalikamppailuun.

Ståhl liipaisi 66,12-metrisen siivun, eli karsintaraja rikkoutui 12 sentillä. Hän jutteli tapansa mukaan suomalaislehdistölle rennosti ja suomen kielellä.

– Rentouttava heitto, hyvä heitto, Ståhl totesi.

Aamulla viideltä herännyt jätti lähti heittämään rauhallisesti ja teki juuri sen.

Suomi sai eilen mitalitilin auki, kun Matti Mattsson ui 200 metrillä pronssia. Ruotsin mitalisaldo on vielä tässä kohtaa pyöreä nolla, ja Ståhl oli hyvin tietoinen, että Suomi on tilastossa edellä.

– Juu, hyvä Matti, hyvä!

Jos muut eivät mitalitiliä avaa, Ståhl on ehdoton kandidaatti tekemään sen. Häneltä sopii odottaa kultaa, ruotsalainen on kauden tilastoykkönen yli metrin erolla seuraavaan. Paras kantoi kolme viikkoa sitten 71,40.

– Katsotaan, huomenna tai jonain muuna päivänä. En tiedä, mutta toivottavasti tulee, hän sanoi Ruotsin mitalitilin aukeamisesta.

Miesten kiekkofinaali heitetään huomenna illalla, Suomen aikaa kello 14.15.

– Kiva päästä finaaliin, nyt menen lepäämään.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja