Remu Aaltonen veljensä murhasta istuvan Lauri Johanssonin vapauttamisesta – "Olisi pitänyt vapauttaa jo ajat sitten"

Entinen rikollispomo Lauri Johansson tunnusti kaksi murhaa 2:10
Johanssonin tekemiä tunnustuksia puitiin vuonna 2009.

Rocklegenda Remu Aaltonen yllättyi kuullessaan, että muun muassa hänen veljensä Jari Aaltosen murhasta tuomittu Lauri ”Late” Johansson pääsee ehdonalaiseen vapauteen vuonna 2020.

Lauri Johanssonin päätettiin tänään pääsevän ehdonalaiseen vankeuteen vuoden 2020 kesäkuussa. Johansson istuu rangaistusta muun muassa kolmesta murhasta. Hän tuli tunnetuksi Natural Born Killers -rikollisjärjestön johtajana.

Remu Aaltonen toteaa, ettei usko Johanssonin murhanneen veljeään tämän tunnustuksesta huolimatta. Aaltosen mielestä Johansson ”ei halua vasikoida” ja on siksi tunnustanut teot. Hän kertoo tunteneensa Johanssonin pienestä asti. Aaltonen on kertonut näkemyksestään aiemminkin, uskoen, että Johansson on ottanut kontolleen jonkun muun tekemän murhatoimeksiannon.

– Hänen olisi pitänyt päästä (vapauteen) aikoja sitten, Aaltonen toteaa.

Jari Aaltosen ruumista ei koskaan löydetty Johanssonin antamista tiedoista huolimatta.

Remu tulistuu asiasta silminnähden, ja kiroaa suomalaista oikeusjärjestelmää muun muassa siitä, kuinka huonosti vangit voivat.

Jutellut Johanssonin kanssa useita kertoja

Aiemmin kuulusteluissa vuonna 2008 Remu Aaltonen kertoi, että on tavannut Johanssonia useita kertoja, puhuen veljensä kohtalosta tämän kanssa.

– Myöhemmin muutamia vuosia sitten oli Late kiinniotettuna Pasilan poliisitalolla. Minä kävin tapaamassa häntä ja pyysin tuolloin, että hän selvittäisi Jarin asian, sillä halusin saada asialle jo äitinikin takia pisteen.

– Sanoin tuolloin Latelle, että hänen olisi kyllä parasta selvittää kaikki asiansa samalla niin lopputulos olisi hänelle myönteisempi. Tuolloin Late sanoi, että niin hänen on tarkoitus tehdäkin, Aaltonen kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat