Entinen jengijohtaja ja kolmoismurhaaja Lauri "Late" Johansson pääsee elinkautisesta vapaalle jalalle

Entinen rikollispomo Lauri Johansson tunnusti kaksi murhaa 2:10
Lauri Johanssonin tunnustamia murhia puitiin oikeudessa vuonna 2009.

Entinen jengijohtaja Lauri "Late" Johansson pääsee ehdonalaiseen vapauteen, päätti Helsingin hovioikeus.

Johansson vapauttamispäiväksi päätettiin 1. kesäkuuta 2020.

Rikosseuraamuslaitos puolsi Johanssonin vapauttamista. Johanssonin tilillä murhatuomio vuodelta 2001, johon liittyi myös neljä ampuma-aserikosta. Murhatuomioon sisältyivät myös kaksi murhaa vuosilta 1992 ja 1998, jotka Johansson oli tunnustanut myöhemmin.

Johansson tunsi uhrinsa, jotka surmasi ampumalla nämä.

Johanssonin tilillä on myös muita rikoksia, mukaanlukien törkeä huumausainerikos ja törkeän kiristyksen yritys.

"Käynyt puhujana hengellisissä tilaisuuksissa"

Johansson on ollut murhatuomionsa johdosta vankilassa yli 17 vuotta. Oikeuden mukaan Johanssonin vapauttamista puolsi muun muassa se, että Johansson erosi rikollisjärjestöstä, jonka johtajana hän oli tullut tunnetuksi. Johansson on myös ollut pitkään päihteettä ja osallistunut aktiivisesti opintoihin.

Johansson on eräs tunnetuimmista uskoon tulleista rikollisista, ja oikeus piti tätäkin seikkaa perusteena vapauttamiselle.

– Hakija oli myös käynyt poistumisluvillaan kutsuttuna puhujana erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa ja kirjoittanut kolumneja. Hakija oli muodostanut uusia ystävyyssuhteita ja hänen sosiaalinen verkostonsa oli monipuolinen, mikä hovioikeuden arvion mukaan edistää hänen mahdollisuuksiaan suoriutua siviilielämän vaatimuksista.

Koska Johanssonin rikoshistoria on kuitenkin "poikkeuksellisen raskas", päätti oikeus, että ehdonalainen vapauttaminen on mahdollista vasta vuoden 2020 kesäkuussa, kun Johansson on istunut vankilassa 18 vuotta ja 6 kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat