Rikollispomo Raimo Anderssonin leski epäilee miehensä murhan takana olleen muitakin kuin pelätty "Metsuri" – naista itseään uhkailtiin hirtetyllä nukella

Tapetun rikollispomon Raimo Anderssonin leski Rikospaikan haastattelussa 12:00
Katso videolta murhatun rikollispomo Raimo Anderssonin lesken haastattelu

Murhatun rikollispomo Raimo Anderssonin leski Satu Andersson epäilee, että hänen miehensä murhan takana oli tuomitun lisäksi muitakin. Leski kertoo asiasta äänikirjapalvelu Storytelin uutuuspodcastissa Kahdeksan rikosta alamaailmasta. 

Rikollisvaikuttaja Raimo Andersson pahoinpideltiin kuoliaaksi kotinsa pihalla Vantaalla huhtikuussa 2018. Andersson oli tuolloin vankilalomalla. Hän istui tuomiota alamaailman palkkamurhasta, joka tapahtui vuonna 2003 Helsingin Vuosaaressa. Raimo Andersson kuului palkkamurhan aikaan M.O.R.E.-rikollisjärjestöön.

Leski Satu Andersson arvelee uutuuspodcastissa, että hänen miehensä väkivaltaisen kuoleman takana oli muitakin kuin teosta tuomittu Huohvanainen.

– Niin minä vähän epäilen, Andersson sanoo.

Hirtetty nukke sillassa

Leski kertoo podcastissa tulleensa myös itse uhkailluksi ennen oikeudenkäyntiä. Naisen kodin lähellä olevaan sillankaiteeseen oli hirtetty nukke, jolla oli yllään lähes samanlainen vaatetus kuin Raimo Anderssonilla oli hänen 60-vuotissyntymäpäivänään.

– Jokuhan minua on uhkaillut siellä, laittanut meidän siltaan hirtetyn nuken. En tiedä kenen viesti se sitten oli, leski toteaa podcastissa.

– Itsehän ajattelin, että se on laitettu sen takia, että en vaadi Metsurille rangaistusta, Andersson sanoo.

Andersson kertoo podcastissa rikos- ja oikeustoimittaja Vera Miettisen haastattelussa säälineensä miehensä murhasta tuomittua Huohvanaista käräjäoikeudessa, mutta hovioikeudessa tunteet viilenivät tekijää kohtaan.

– Ei se ole mies, joka pystyy kantaa teostansa vastuuta. Hän kiisti lähinnä sen, että hän ei ole tiennyt kenet tappaa, Andersson sanoo.

Lesken käsityksen mukaan Raimo Anderssonilla ja "Metsurilla" oli hyvät välit. Hän ei ymmärrä mitä tapahtui, kun "Metsuri" surmasi ystävänsä.

Leskellä on myös omat epäilynsä murhan motiivista, mutta sitä hän ei suostu paljastamaan.

Kahdeksan rikosta alamaailmasta on Suomen Podcastmedian tuottama podcast. Kahdeksanosainen sarja julkaistaan äänikirjapalvelu Storytelissa tänään.

Lue myös:

    Uusimmat