Kolmoismurhaaja ja ex-jengijohtaja pääsee jouluksi kotiin – 18 vuotta istuneen Lauri "Late" Johanssonin liikkeitä seurataan teknisin välinein

2:10
MTV Uutiset seurasi oikeudenkäyntiä, joka alkoi Johanssonin tunnustettua kaksi uutta murhaa uskoonsa tulon jälkeen.

Entisenä Natural Born Killers -jengin johtajana ja kolmoismurhaajana tunnettu Lauri "Late" Johansson pääsee jouluksi kotiin. Johansson kertoo Facebook-sivuillaan pääsevänsä valvottuun koevapauteen huomenna 12. joulukuuta.

Valvotulla koevapaudella tarkoitetaan koevapautta, jota valvotaan teknisillä välineillä. Niistä tunnetuin on jalkapanta, mutta valvontaa voidaan tehdä myös puhelimen avulla.

Valvotun koevapauden on Johanssonin mukaan määrä loppua 1. kesäkuuta, eli samana päivänä, kun hän pääsee ehdonalaiseen vapauteen.

Murhasi Remu Aaltosen veljen

Helsingin hovioikeus päätti viime tammikuussa päästä Johanssonin ehdonalaiseen vapauteen. 

Johansson on syyllistynyt murhiin vuosina 2001, 1998 ja 1992. Henkirikoksista ehkä tunnetuin on Remu Aaltosen veljen Jari Aaltosen murha, jonka Johansson tunnusti. Kaikki henkirikokset tehtiin ampumalla, ja ne liittyivät huumebisneksiin tai rikollisjärjestön sisäiseen toimintaan.

Lisäksi tällä on tilillään lukuisia muita rikoksia, kuten törkeä huumausainerikos ja törkeän kiristyksen yritys. Johansson on istunut vankilassa 18 vuoden ajan.

Tuli uskoon kiven sisällä

Vankeustuomionsa aikana Johansson käänsi elämänsä suunnan. Hän erosi johtamastaan rikollisjärjestöstä, luopui päihteistä ja osallistui aktiivisesti opintoihin.

Johansson onkin eräs tunnetuimmista uskoon tulleista rikollisista, joka on käyttänyt poistumislupiaan vankilasta luennoidakseen erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa.

– Hakija oli muodostanut uusia ystävyyssuhteita ja hänen sosiaalinen verkostonsa oli monipuolinen, mikä hovioikeuden arvion mukaan edistää hänen mahdollisuuksiaan suoriutua siviilielämän vaatimuksista, hovioikeus kuvaili tammikuussa.

Johansson kertoi jo tuoreeltaan hovioikeuden päätöksen jälkeen, että uskoo pääsevänsä koevapauteen jo joulukuussa. Viisikymppisen miehen arvelut osuivat siis oikeaan.

Päihteiden sijasta vapaalla kutsuvat salitreenit

Radio Dein haastattelussa Johansson kertoi, että hänellä on paljon opeteltavaa normaalin arkielämän kanssa. Hän suunnitteli elättävänsä itsensä puhumalla ja kirjoittamalla.

Samaisessa haastattelussa hän arveli, että päihteet ovat selkein riski hänen uudelle elämälleen. Niin kauan kun hän pysyy niistä erossa, hän uskoo pärjäävänsä. Vapaalla huumeiden sijaan hän aikookin suunnata salille kyykkytreeneihin.

Valvotusta koevapaudesta kertoi aiemmin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja