Lauri "Late" Johansson on nyt vapaa mies – näin kolmoismurhasta tuomittu ex-rikollispomo asteli vapauteen: "Eihän kaikki hyväksy mua, eikä monen mielestä mun pitäisi vapautua ollenkaan"

0:13
Katso videolta, miten Lauri Johansson asteli viimeisen kerran vankilan porttien läpi. Video on Johanssonin kotialbumista.

Yksi Suomen tunnetuimmista rikollisista, Natural Born Killers -jengin entinen pomo ja kolmoismurhaaja Lauri ”Late” Johansson on nyt vapaa mies. Puoli vuotta valvotussa koevapaudessa viettänyt ex-rikollinen pääsi eilen eroon nilkassaan killuneesta valvontapannasta ja asteli samalla viimeisen kerran Naarajärven vankilan porttien läpi.

Vielä tammikuussa Johansson kertoi MTV Uutisille, ettei vapaus tuntunut ajatuksena kummalliselta. Olihan hän käynyt vankilasta lomilla vuosien ajan. Johansson eli tuolloin uutta arkeaan vapaudessa, joskin valvontapanta nilkassaan.

Valvontalaite poistettiin eilen. Samalla katosivat Rikosseuraamuslaitoksen aikatauluttamat päiväohjelmat ja rutiinit.

Johansson myöntää nyt, että aito vapaus tuntuu oudolta.

– Vieläkin on vähän sellainen olo, kun tuolla pihalla kävelee, että pitäisi johonkin soittaa ja kysyä lupa. Tuntuu ihmeelliseltä, kun ei ole mitään rajoituksia.

Johanssonin mukaan tunne iski jo eilen, tosin vasta illan hämärtyessä moottoritiellä, kiireisen päivän jälkeen.

– Kyllä on silti hyvä olo. Vähän kuin olisi ultrajuoksun heittänyt ja vihdoin päässyt maaliin. Ei sitä kuitenkaan ole vielä ihan kokonaan tajunnut, että on täysin vapaa.

Vapauden rajoitteet poistuivat, mutta ”systeemissä” Johansson on vielä kolmisen vuotta. Elinkautisvangin ehdonalainen vapaus tarkoittaa, että Johanssonin on tavattava valvojaansa säännöllisin väliajoin. Jos hän syyllistyy tuona aikana uusiin rikoksiin, hänet voidaan määrätä uudestaan vankilaan.

"Pikkuhiljaa pitäisi laittaa pulinat pois"

Viisikymppinen Johansson on ollut vankilassa lähes puolet elämästään. Hän on kuitenkin useaan kertaan kertonut, ettei aio sinne enää palata.

Johansson on kertonut, että huumeet olivat suurin syy hänen tekemiinsä rikoksiin. Niitä hän on kertonut käyttäneensä viimeksi yli kymmenen vuotta sitten.

Johansson tuomittiin aikoinaan elinkautiseen vankeuteen kolmesta, vuosina 2001, 1998 ja 1992, tapahtuneesta murhasta. Tunnetuin tapauksista on muusikko Remu Aaltosen veljen murha, jonka Johansson on tunnustanut.

Johansson on tullut tunnetuksi myös Natural Born Killers -rikollisjengin pomona.

Sittemmin mies on ollut paljon julkisuudessa tehtyään täyskäännöksen ja tultuaan uskoon vuonna 2007. Johansson on tehnyt puhujankeikkaa hengellisissä tilaisuuksissa ja muun muassa vetänyt omaa radio-ohjelmaansa Radio Deillä.

Nyt, vapauduttuaan, Johansson kokee sovittaneensa vanhat tekonsa lopullisesti.

– Eihän kaikki hyväksy mua, eikä monen mielestä mun pitäisi vapautua ollenkaan. Jumalalta olen saanut kaiken anteeksi, ja kakkukin on lusittu. Pikkuhiljaa pitäisi laittaa pulinat pois.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja