Mainos

Rekkajono Vaalimaalla edelleen kilometrejä pitkä

Rekkajono Vaalimaan rajanylityspaikalla on lyhentynyt hiukan illan aikana.

Venäjälle menevä liikenne on takkuillut tänään pahoin. Rekkajono oli Vaalimaan rajanylityspaikalla illalla edelleen noin 30 kilometrin mittainen. Iltapäivällä jonolla oli mittaa 35 kilometriä, ja jonon pää ylsi Haminaan asti.

- Pientä lyhentymistä on illan mittaan tapahtunut. Toivotaan, että letka lyhenee yön aikana, todettiin Kaakkois-Suomen rajavartiostosta illalla puoli kahdeksan aikoihin.

Jonossa olevat rekat hankaloittavat liikennettä etenkin välillä Tallinmäki-Vaalimaa.

Yli 20 kilometrin pituiset rekkajonot ovat olleet Vaalimaalla tavallinen näky viime aikoina. Ennätyksellisen pitkäksi jono venähti viimeksi puolitoista viikkoa sitten, kun sen häntäpää viisti jo 40 kilometrin päässä rajalta sijaitsevaa Haminaa.

Suomen hallitus puuttui itärajan rekkapulmiin pari päivää sitten. Pääministeri Matti Vanhasen kerrottiin lähettävän venäläiselle virkaveljelleen Mihail Fradkoville asiaa koskevan kirjeen.

Hallituksen mukaan ongelma ei ratkea vain liikenneministeriöiden neuvotteluilla, vaan työssä tarvitaan myös ulkoministeriön, valtiovarainministeriön ja sisäministeriön myötävaikutusta. Erityisen tärkeänä pidettiin sitä, että Venäjän tulli saataisiin mukaan neuvotteluihin.

Suomen tullin pääjohtaja Tapani Erling matkustaa ensi viikon alkupuolella Moskovaan neuvottelemaan Venäjän tullin kanssa keinoista rajaliikenteen helpottamiseksi.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja