Ravintolat avaavat maanantaina ovensa koko maassa – Pohjois-Savossa ulos syömään pääsee jo huomenna

1:59
Katso video: Kun omalla ravintola-alalla ei ollut töitä, Tiina perusti yrityksen ja leipoo nyt herkkuja sata vuotta vanhasta leipäjuuresta

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa ravintoloiden toiminnan rajoituksista perjantaina 16.4.

Ravintolasulku päättyy Pohjois-Savossa jo huomenna perjantaina alueen koronatilanteen paranemisen vuoksi, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö.

Valtioneuvosto muutti tänään asetusta, joka määrittelee ravintolasulun piirissä olevat alueet.

Muutos perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eilen antamaan arvioon alueiden tautitilanteesta. Sen perusteella sulku ei ole enää välttämätön Pohjois-Savossa.

Ravintolat ja muut ravitsemisliikkeet on pidettävä sunnuntaihin 18.4.2021 saakka suljettuna asiakkailta niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä koronaepidemian leviämisen estämiseksi. 

Ravintolat voidaan avata asiakkaille kaikkialla Suomessa maanantaina 19.4.2021. Tällöin on edelleen noudatettava rajoituksia, jotka koskevat aukioloa, anniskeluaikoja, asiakkaiden oleskelua ja liikkumista ravintolan tiloissa sekä asiakaspaikkamääriä.

Valtioneuvosto voi antaa perjantaina asetuksen, jossa ravitsemisliikkeiden rajoituksista alueittain tarkemmin säädetään. Nämä rajoitukset on tarkoitus saada voimaan heti maanantaina 19.4.2021 sulun päätyttyä.

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa ravintoloiden toiminnan rajoituksista perjantaina 16.4.2021.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja