Ravintolapäivän konseptit syntyvät rakkaudesta ruokaan

Matias ja Marinella Ruusunen päättivät perustaa oman pop-up -ravintolan Ravintolapäiville.
Matias ja Marinella Ruusunen päättivät perustaa oman pop-up -ravintolan Ravintolapäivänä
Julkaistu 18.08.2011 13:29(Päivitetty 19.08.2011 10:06)

Sunnuntaina 21.8.2011 toista kertaa järjestettävänä Ravintolapäivänä nähdään valtava kattaus erilaisia ravintolakonsepteja. Monet ovat lähteneet tempaukseen mukaan silkasta rakkaudesta ruokaan.

– Eihän tästä kukaan mitään voittoa saa, toteaa Matias Ruusunen, intohimoinen harrastelijakokki, joka aikoo avata aasialaisia makuja tarjoilevan Kaukokokki Live -ravintolan Ravintolapäivänä yhdessä vaimonsa Marinellan kanssa.

Espoolaispariskunta päätti ryhtyä tuumasta toimeen luettuaan keväällä hauskankuuloisesta tempauksesta.

– Tämä konsepti oli uusi tuttavuus oikeastaan minullekin. Vaimo tämän keksi, kun huomasimme keväällä, että tällainen mielenkiintoinen tapahtuma oli järjestetty. Päätimme silloin yksissä tuumin lähteä seuraavana Ravintolapäivänä mukaan.

Idea ravintolakonseptiin löydettiin pariskunnan matkailupainotteisen Kaukokaipuu-blogin kautta. Pop-up -ravintola ristittiin Matiaksen blogitittelin mukaisesti Kaukokokki Liveksi.

– Suunnittelimme aluksi ulos aasialaista katukeittiötä, mutta totesimme, että on ehkä parempi toteuttaa ravintola kuitenkin sisätiloissa. Vaimoni blogin kautta otimme yhteyden Rantapallo-sivuston ihmisiin. He lähtivät mielellään mukaan kokeiluun ja auttoivat hankkimaan meille tilan, Matias kertoo.

Matias Ruusunen on harrastelijakokki.Matias Ruusunen on harrastelijakokki.

Chilifaniksi tunnustautuva Matias päätti ottaa yhteyttä myös elintarvikeyritys Fatalii Gourmetiin, joka on tunnettu laajasta ja laadukkaasta chilituotevalikoimastaan. Yritys lähti innolla mukaan ja nyt pariskunnan ravintolakonseptia maustavat myös erilaiset chilituottet. Rohkeimmat voivat maistaa Erottajan Kasinon loungetiloissa sijatsevassa pop up-ravintolassa maailman tulisinta chiliä, naga morichia.

Kaukokokki Live -ravintolan kolmen ruokalajin menu kustantaa 20 euroa ja se koostuu luonnollisesti tulisista ruoista.

– Tarkoitus olisi tarjota aasialaisvaikutteista ruokaa ja meillä on tällainen itse kehittelemämme fuusiokeittiö. Alkupalaksi on kiinalaista taikatattikeittoa ja pääruokana taas thaimaalaista tulista tai mietoa kanaruokaa, Thai Gai Fataliita, Matias kertoo.

Vapaita paikkoja Kaukokokki Live -ravintolaan voi tiedustella pariskunnan Kaukokaipuu-blogin kautta.

Lue lisää Ravintolapäivästä:

Tunnelmia viime kevään Ravintolapäiviltä. Kuva: Timo Santala.Tunnelmia viime kevään Ravintolapäiviltä. Kuva: Timo Santala.

Avaa oma ravintola päiväksi – suomalaiset protestoivat hulluja lakipykäliä vastaan

Pikaruokaa, drinkkejä ja riksakyytejä – Helsinki villiintyi Ravintolapäivästä

Pikkutuhmat päiväkahvit ja yösnägäri – katso Ravintolapäivän tärpit

Syksyn Ravintolapäivän ravintolalista on nyt julkistettu! Katso lista ravintoloista ja kaupungeista.

Petra Kiiski/MTV3

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle